15 de maig del 2019

EL MITE DE LES AMAZONES

L'Amazones era una ciutat formada únicament per dones guerres descendents del déu Ares i la nimfa Harmonia. 
No se sap concretament on estava situada aquesta ciutat. A vegades es deia que estava per l'Àsia Menor, i més endavant es va dir que es van instal·lar a les illes gregues.

L'ORIGEN DEL NOM...?

La lletra A significa "sense", i mazona vol dir "pit". És a dir, el nom d'aquesta ciutat literalment significa "dona sense pit".

Aquest nom prové de que les nenes d'aquesta ciutat, quan eren petites, se'ls tallava un pit per poder facilitar-los  l'ús de l'arc i la traça amb l'arc. Tot i així se les representava com unes dones belles sense cap signe de mutilació.

Amazona preperant-se per la batalla, Pierre-Eugène
I ELS HOMES...?

Els homes tenien prohibida l'entrada en aquesta ciutat, cap d'ells tenia permís per viure en el país de l'Amazones. 
Això sí, un cop a l'any conviden els homes de la ciutat veïna per poder mantenir relacions sexuals amb ells, i així no extingir la raça. Si el fill era baró l'enviaven amb el seu pare o el mataven.

LA GUERRA DE TROIA I LES AMAZONES

En aquests succés a Amazones hi havia comandant la reina Pentesilea.

Es diu que elles van participar cap a finals de la Guerra de Troia, i que van lluitar contra els grecs i el seu rei Aquil·les.
Fianalment aquest enfrontament entre troians i grecs no va acabar molt bé per part de les amazones, ja que la seva reina va ser assassinada pel rei Aquil·les.

Les amazones lluitant
Berta Dong Reixach
4t ESO

5 comentaris:

Jana Casacuberta ha dit...

M'ha impactat molt que les hi tallessin un pit per tal de poder facilitar l'ús de l'arc. Penso que aquesta ciutat i les dones que hi habitaven són un bon exemple d'autosuficiència i de autoestima molt important, ja que no necessitaven els homes per fer cap mena de tasca excepte procrear.
Molt interessant!
Jana Casacuberta, 1r batx.

Alba Le Riera ha dit...

És un molt bon exemple de la fortalesa que ha de tenir la dona davant d'un món on l'home és el principal, i a més, que els tallessin el pit també és una manera de reivindicar que el físic no és el més important, ja que se les representava com a dones belles, tal i com ha de ser.
Bona feina!

Gabi Núñez Gómez ha dit...

Un mite molt femení!
On ens podem adonar de que encara que des de segles enrere ens hagin dit que necessitem als homes, que són més forts... les dones també podem arribar a fer molt. Com el mite demostra.

Molt interessant!

Judith Rodríguez ha dit...

Em sembla una entrada necessària, ja que s'ha de reivindicar el fet de que la dona, tot i que aparegui com a personalitat altament secundaria,també jugava un paper molt important en l'antiguitat i les amazones en són un gran exemple.

Silvia Kanuteh Rubio ha dit...

M'ha sorprès molt la etimologia del nom "amazona" i realment crec que és bastant dur que els tallessin el pit per manejar-se millor amb l'arc. Tot i això, crec que aquesta tribu demostra que les dones som capaces de fer qualsevol cosa i moltes vegades no ens tenen en compte. Molt interessant!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts