9 de maig del 2019

ÈQUIDNA, LA MARE DELS MONSTRES GRECS

És considerada descendent directe de Forcis i Ceto o segons altres fonts, de Tàrtar i Gea. No és un monstre més de la mitologia sinó que és la mare de la majoria de monstres d'aquesta. 
Es diu que tenia el rostre d'una dona molt bella però que els seus ulls eren d'un color tan fosc, profund i això es complementava amb un temible cos de serp. 

Tifó va ser el seu amant i company i junts van atacar l'Olimp però Zeus va aconseguir derrotar-los i els va perdonar la vida i als seus fills també. Això ho va fer únicament per poder crear desafiaments pels herois que vindrien més tard. 



Èquidna, Pirro Ligorio

A partir de llavors, aquesta nimfa monstruosa va haver de viure en una cova del país d'Arimoi on per raons del destí, Hèrcules va haver d'anar en un dels seus viatges. 

Èquidna va robar els corsers del jove i aquest enfadat va anar a reclamar el que era seu. La nimfa va acceptar amb l'única condició que havien de tenir relacions. Hi ha la versió que diu que hèrcules va acceptar i van tenir tres fills; d'altra banda hi ha la versió que explica que Hèrcules es va negar i va tancar-la nimfa en una cova i després d'uns dies sense aigua ni menjar, Èquidna va decidir tornar-li els corsers a l'heroi i ell la va deixar lliure però a partir de llavors ella va començar a sentir un gran odi cap al jove. La vida de la nimfa va acabar quan va raptar i torturar la mare d'Hèrcules i aquest la va matar. 

Es diu que Èquidna va ser una mare molt atenta i afectuosa amb les seus fills i Tifó, però amb les seves víctimes era molt despietada, cruel i freda. Els fills que va néixer de la unió amb Tifó van ser: Cerber, Ortro, Hidra de Lerna, Quimera, Esfinx, Ladó, Lleó de Nemea, Àliga de Prometeu, Drac de la Còlquida i la Truja de Cromio. 
Hércules lucha con el león de Nemea, Francisco de Zurbarán

Silvia Kanuteh Rubio
1r batx

2 comentaris:

Alba Le Riera ha dit...

Molt interessant, encara no havia sentit a parlar de la mare de la majoria de monstres mitològics.
És de bon saber que encara que fossin monstres malvats i cruels, que tractaven a les seves víctimes molt malament, encara tinguessin un racó d'amor pels seus fills.
Bona feina!

Bruna Villegas ha dit...

Una entrada molt interessant. Fent recerca també he trobat que un equidna és un animal mamífer que posa ous, només es poden trobar a Australia i Nova Guinea. Bona feina!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts