EL NAIXEMENT DE DIONÍS

Dionís és el déu que va portar el vi a Grècia també és patró de la agricultura i del teatre. És fill de Zeus i Sèmele i forma part de la segona generació dels déus olímpics. A Romà se'l coneix com a Bacus.

Escultura de Dionís, Michelangelo Bounarroti

MITE DEL SEU NAIXEMENT
El naixement de Dionís va ser peculiar i únic. Existeixen dues versions. En la primera es fill de Sèmele, una dona mortal, i de Zeus. Hera,l'esposa gelosa del rei dels déus va visitar a Sèmele amb la fi de fer-la dubtar sobre el verdader pare de criatura que esperava, ja que Zeus sempre es presentava quan era fosc.

Així doncs Sèmele va anar a buscar Zeus per demanar-li explicacions i que es revelés tal i com era a l'Olimp. Això va provocar que ella quedés cremada. Però Zeus va aconseguir salvar el fetus i guardar-se-la a la cuixa fins que arribés el dia del naixement de Dionís. 


L'altre versió ens explica que la seva mare és Persèfone, reina de l'inframón. Hera, una vegada més descobreix la infidelitat de Zeus i decideix acabar amb Dionís, enviant Titans. Zeus, aconsegueix acabar amb aquest, però per desgràcia ja s'havia menjat tot el nen menys el cor, que va ser recollit per Atena i Rea. Zeus va donar de menjar el cor a Sèmele per tal que quedés embarassada de Dionís i aquest tornés a néixer.
Dionís de petit, John Reinhard Weguielin
Sevia Opoku 
4t ESO

Comentaris

Berta Dong Reixach ha dit…
En els dos mites sobre el naixement de Dinoís podem veure que les dones no tenen confiança amb Zeus, ja que saben que en qualsevol moment els hi pot posar les banyes. També una altre semblança amb els dos mites és que Zeus vol salvar el seu fill de qualsevol manera, no vol que mori.
Molt bona feina.
Ingrid Tornamira ha dit…
No em sorpren que en els dos mites, Hera, descoberixi les indifelitats de Zeus, ja que en cometia moltes. Però si em sorpren que Zeus salvi a Dionís ens les dues versions significant que realment sentia apreci per el petit Dionís. No sabia res del naixement d'aquest déu, molt bona entrada!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)