TEMIS

Temis, coneguda també com la deessa de la justícia, és filla d'Urà, déu del cel i Gea, deessa de la terra. El nom de Temis significa "llei de la naturalesa". Ella sempre ha estat la que guiava  la gent cap el bon camí, era generosa i també establia ordre entre els bons hàbits i lleis. 
Temis sempre ha set una deessa amb les següents característiques:
  • Dirigia el ordre natural de la unió entre home i dona.
  • La imatge d'aquesta dona sempre ha estat retratada amb una bena als ulls, que significa equanimitat; una balança a la mà esquerra, que significa justícia i una espada a la mà dreta, que significa repressió pel culpable.
Aquesta dona ha viscut a la terra durant tota la guerra del ferro, fins que al final va decidir anar a viure al cel amb els altres déus, on va prendre lloc del zodíac (verge). 
Temis tenia una filla que responia al nom d'Astrea, elles dues eres la combinació perfecte per aconseguir el precepte diví de la justícia. També tenia altres filles Irene i Dike.  
Per altra part, els jutjats de "thepistopoloi" eren servidors de Temis, els quals treballen conjuntament per mantenir l'ordre a l'Olimp.
Aquesta deessa té el poder d'anunciar el veredicte i la autoritat d'enjutjar.
Temis, Armando Ledesma

Neene Mballo
4t ESO

Comentaris

Berta Dong Reixach ha dit…
Una entrada molt interessant!
Podem dir que aquesta era la deessa que dominava la justícia d'arreu del món. trobo que està molt bé que hi haguessin déus que sempre volguessin fer justícia el món i protegir la gent que s'ho mereixia, i no aquells que eren culpables de cap a peus.
Jana Casacuberta ha dit…
Un bon exemple de com hauriem de ser totes les persones: justes, nobles i raonables. Està molt bé que els grecs i els romans tinguessin deesses com Temis, ja que ajudaven la societat a progressar.
Bona feina!
Alba Le Riera ha dit…
Temis és un gran exemple per les dones que han volgut enfocar la seva professió cap al món de la justícia, ja que sempre han estat els homes qui han estat a càrrec de fer aquesta feina de protegir i jutjar de forma legítima a les persones.
Bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)