6 de maig de 2019

CANÇONS AMB REFERÈNCIES MITOLÒGIQUES (IV)

ARES - Bloc Party

El títol de la cançó fa referència a Ares , el déu grec de la guerra (més informació d'Ares aquí). La cantant, Kele Okereke, va admetre que tracta sobre la baralla física.

Alguns versos són els següents: "war, war, war, war/ I want to declare a war" ("guerra, guerra, guerra, guerra/ vull declarar una guerra") i "there are other things that hands can do/ to create or to destroy, mini gods and goddesses" ("hi ha altres coses que les mans poden fer/ crear o destruïr, mini déus i deesses").
AWFUL SOUND (OH EURYDICE) - Arcade Fire

Aquest tema fa referència a Eurídice, qui a l'antiga Grècia era la dona d'Orfeu. La lletra de desesperació i mort foren inspirats pel mite d'aquests i per l'intent d'Orfeu d'alliberar Eurídice de l'inframón després de la seva mort. 

Alguns versos diuen: "But when I say I love you/ your silence covers me/ Oh, Eurydice, it's an awful sound" ("però quan dic t'estimo/ el teu silenci em cobreix/ Oh, Eurídice, és un so horrorós").
EVERYDAY GLORY - Rush

La lletra, "rise from the ashes and blaze" ("aixeca't de les cendres i les flames"), es refereix a la mort i la ressuscitació d'un l'ésser mitològic: el Fènix.
I HAVE BEEN AROUND THE WORLD - Dar Williams

Aquesta cançó pertany al 9è àlbum de Dar Williams, anomenat In the Time of Gods. 

Williams va compondre aquesta cançó pel seu marit: "Quan estic de viatge, jo i el meu marit tenim un acord que forma part de la nostra relació", va dir. "Al Partenó hi ha una deessa -Vesta, deessa de la llar- qui seu al costat del foc. Mai havia pensat que necessitaria una llar, però ara és la meva llar i també el meu matrimoni, una àncora al meu cor que va millorant cada vegada".

 


Bruna Villegas
1r Batx

1 comentari:

Judith Rodríguez ha dit...

Resulta fascinant veure que alguns artistes sí que tenen cultura i ho reflecteixen en les seves cançons utilitzant mites o personatges mitològics. Tot i que de les cançons que has presentat només coneixia: "Everyday Glory", és veritat que resulta fàcil veure les referències mitològiques que introdueixen les altres cançons.
Una entrada molt original!