EL MITE D'ATALANTA

Atalanta era una jove caçadora amb una agilitat prodigiosa, coneguda com la corredora més veloç del seu temps, que va decidir consagrar-se, mantenir-se verge i no casar-se.
Malgrat la seva decisió, hi havia molts homes que demanaven la seva mà. Seguidament per evitar-els va decidir Fer gener apostar a Tots els nois que demanaven la seva mà: "Em vaig casar amb l'home que em pugui vèncer en una cursa, i si no ho aconseguiu sereu executats". Tothom és va atrevir a fer-ho però ningú ho va aconseguir. 

Atalanta, escultura de Pierre Lepaute
                                                                                         

Atalanta era filla d'Atamant i Temisto i el seu pare només volia fills valents, al moment que s'entera que a donat llum a una filla, la va abandonar a la  Muntanya Paterna. La mare va decidir al final Deixar el seu filla amb 1 mare Óssa que amamentava a a els seus fills. Al cap de molts anys uns que anaven de caça és van troba a la petita Atalanta, i és la van emportar i educar com si fos filla d'ells. A la llarga dels anys Atalanta  ja tenia la l'habilitat amb les armes, fletxes i sobretot tenia una Velocitat i bellesa única. Des de llavors Atalanta va consagrar-se a la deessa de la cursa. 

        

Neene Mballo 

4t ESO

Comentaris

Alba Le Riera ha dit…
Primer de tot, és injust que de part dels homes no deixessin en pau Atalanta, ja que si la seva decisió era estar sola no tenien perquè demanar la seva mà una vegada i altre.
Després, respecte, al seu pare, demostren les conseqüències que té el sentiment de desig, ja que encara que hagi aconseguit tenir fills, si no són homes els rebutja. Desitja tant intensament tenir nens, que està disposat a abandonar als nadons que no ho siguin.
Berta Dong Reixach ha dit…
Com ha dit la meva companya jo també ho trobo molt injust que els homes no volguessin respectar la seva opinió sobre ser verge i no casar-se. Tot i així Atlanta va ser molt intel·ligent de fer la proposta de casar-se amb l'home que aconseguís vèncer-la a una cursa, ja que ella sabia que era casi impossible que succeís.
Bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES