18 de març del 2019

MITOLOGIA I HARRY POTTER

Tots els fans de la saga de Harry Potter hauran pogut observar que l'autora fa us del llatí i el grec per escriure algun sortilegi o quelcom al llarg dels seus llibres. Tot seguit mostro una petita comparació de les criatures fantàstiques que apareixen al llibre amb la mitologia:

El gos de tres caps està basat en la mitologia grega. Representa el gos que vigila l'entrada a l'inframón, normalment adormit per la música d'Orfeó, només es desperta quan ha d'impedir l'entrada a algú que no hi és benvolgut.

El Basilisc, significa "petit rei". A la mitologia grega i al folklore medieval: el rei de les serps, pot matar amb una sola mirada i només pot ser abatut per una fura. 

Amycus un guerrer de Troia conegut per les seves habilitats de boxa. A Harry Potter és un cavaller de la mort.

Perseus és fill de Zeus i posseeix una capa de la invisibilitat. La profecia diu que mataria al rei malèvol (va matar Medusa). El déu Hermes li dóna una espasa màgica com a recompensa.

Merope a la mitologia grega una dona immortal es va casar amb una home mortal i va ser castigada per això. A Harry Potter i el misteri del príncep explica com la mare de Voldemort va ser castigada per casar-se amb un "muggle".

Centaures; segons la mitologia grega els centaures son meitat home meitat cavall. Són els savis mestres de Aquil·les i Hèrcules. A Harry Potter hi ha un centaure que és professor d'astronomia.

Luna deessa de la lluna. A els llibres apareix un personatge anomenat Luna Lovegood la qual és molt sàvia i actua d'una manera molt particular.


                                                       El gos de tres caps

Jana Casacuberta
1r batx

6 comentaris:

Júlia Sabat ha dit...

És fantàstic que després de tants segles se segueixin agafant idees de la mitologia i que segueix molt present en el cinema i en la literatura.
La mitologia és una gran font d'inspiració per a molts autors.
Molt interessant!

Gabi Núñez Gómez ha dit...

Perseu, és molt present en la saga de Harry Potter ja que el protagonista també posseeix una capa d'invisivilitat i, també ha de derrotar al "rei malevol"

Molt interessant!

Silvia Kanuteh Rubio ha dit...

La saga de Harry Potter és una de les mostres més clares que en la societat actual encara hi ha una clara influència clàssica. Moltes de les relacions que trobem entre els llibres i la mitologia sovint ens ajuden a conèixer una mica més la cultura dels grecs i els romans i a adonar-nos que bastants segles després, encara formen part del nostre dia a dia. Bona feina!

Alba Le Riera ha dit...

Moltes persones que són fans incondicionals de l'aquesta famosa saga no tenen coneixement sobre quines fonts es va inspirar l'autora.
A part d'aquestes característiques sobre la saga, també cal destacar que els noms dels personatges també tenen un significat, i alguns estan escrits en llatí. Hi han diverses entrades al blog que ho esmenten.
Bona feina!

Bruna Villegas ha dit...

Harry Potter és una de les sagues més conegudes en tot el món, però tot i així, molts dels seus lectors no són conscients del rerefons que hi ha. La mitologia hi està molt present, i és gràcies a pel·lícules/llibres com Harry Potter que aquesta perdura en l'actualitat. Bona feina!

Unknown ha dit...

Aquesta entrada m'ha agradat molt ja que coneixia tots els personatges i animals dels que parles però no de tots m'havia fixat en la procedència grega / romana que tenien i trobo que és molt interessant veure com encara en l'actualitat s'utilitzen elements antics per crear obres "màgiques". Molt bona entrada!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts