HÈCATE

Hècate fou una deessa grega d'origen arcaic, també coneguda com a Ferea filla d'Astèria i Perses. Aquesta deessa, a l'inframon, era coneguda com a "la reina invencible" per la gran autoritat que posseia.
Representava la foscor i era la deessa de la bruixeria i la seva imatge era representada amb 3 cossos o 3 caps envoltats de serps al voltant del seu coll que caracteritzen les divinitats de la lluna, la mar i l'infern.
Escultura romana d'Hècate
Es diu que aquesta deessa caminava per les nits sense lluna acompanyada de gossos fantasmals que la caracteritzaven i era qui causava la por entre grans i petits, ja que enviava als humans monstres nocturns com per exemple Empusa  que menjava carn humana i se la coneixia perquè tenia una cama de bronze i n'era la responsable de la majoria d'accidents.
Era adorada per mags i  bruixes que li ofen sacrificis de gossos negres al final de cada llunació. Els mariners, també l'adoraven ja que aquesta deessa els assegurava bons viatges.

Fou mare dels monstres Escil·la juntament amb Forcis i més tard va tenir a Medea i Circe que foren fills d'Eetes.

Gabriela Núñez
1r batx

Comentaris

Anònim ha dit…
Desconeixia aquesta deessa i el seu mite, i m'han sorprès gratament. S'observa una relació entre els seus acompanyants, els gossos fantasmals, i la por que causava per la seva ràbia cap als humans. Bona feina!
Fernanda Paredes ha dit…
Coneixia l'existència de la deessa però no en sabia gaire, el fet que tingués tres caps m'ha impressionat ja que cada un d'ells simbolitzava tres coses relacionades amb la foscor del no saber, la lluna, la mar i l'infern, ja que són elements de les quals els éssers humans no en sabíem i no en sabem encara gaire cosa. Una entrada força interessant, bona feina.
Berta Dong Reixach ha dit…
Havia sentit alguna vegada el nom d'aquesta deessa, però no en sabia res de la seva història. M'ha agradat el significat dels 3 caps envoltats de serps al voltant del seu coll, crec que el significat és molt adequat amb la seva manera de ser.
Bona feina!
Jana Casacuberta ha dit…
Trobo molt interessant la història i les llegendes que hi ha al darrera de Hècate. És el típic tòpic que es fa servir per a espantar als nens petits tot i que aquest personatge és bastant més terrorífic. He trobat interessant que és representés amb tres caps envoltats de serps ja que a la mitologia les serps sempre tenen algun simbolisme. Bona feina!
Júlia Sabat ha dit…
Es diu que primerament hi havia una altra Hècate anterior a la qual s'esmenta en aquesta entrada. Concedia tots els favors que se li demanaven i el seu poder era immens, però amb el pas del temps Hècate es va difuminar i va aparèixer una nova Hècate més fosca, la qual es descriu en aquest text.
Bona entrada!
M'agradaria afegir que Shakespeare va convertir aquesta deessa en bruixa de la seva coneguda obra Macbeth. Va fer que Hècate incités el protagonista a fer tot tipus d'atrocitats per tal d'aconseguir el poder. Molt interessant!

Entrades populars d'aquest blog

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES