25 de març del 2019

ELS SÀTIRS

Els sàtirs eren unes criatures mitològiques gregues pròpies de les muntanyes que habitaven en els boscos.
Es caracteritzaven pel seu aspecte, eren meitat humans i meitat animals. Físicament tenien potes i cua de cabra, i també unes banyes i unes orelles ben punxagudes. Cal remarcar que tenien molt de pèl en el seu cos.

                                  
                                                sàtir

Els sàtirs normalment perseguien a les nimfes per tal de poder satisfer les seves pròpies necessitats sexuals. També els hi encantava la música i la dansa, però la seva activitat preferida, a part de perseguir nimfes, eren les festes. I eren uns amants del vi.
              
                         Diana i les seves nimfes sorpreses pels sàtirs, Pedro Pablo Rubén

LES LLEGENDES DELS SÀTIRS

Els sàtirs encarnaven la força de la naturalesa, la fertilitat i el creixement dels dons de Ceres i Dinoís, és a dir formaven part del seguici de Dinoís i a vegades també de Pan.
Aquest va voler donar a conèixer la beguda que havia descobert, el vi, per tots pobles. Òbviament ho va fer acompanyat dels seus sàtirs, centaures i algunes nimfes que havien estat seduïdes pel vi i la musica.

Els sàtirs més coneguts foren: Silè, Maró, Leneu, Astreu i Màrsias.


Berta Dong Reixach
4t ESO

1 comentari:

Karina Szabo ha dit...

No havia sentit mai a parlar d'aquestes criatures mitològiques... tot i que les trobo molt peculiars i estranyes. El descobriment del vi és un fet molt important, ja que el vi actualment és un element clau en una festa! L'única cosa que no trobo correcte és la seva necessitat d'anar amb les nimfes per satisfer el desig sexual... molt groller. Molt interessant i molt bona feina!

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts