8 de març del 2019

L'AU FÈNIX

L'Au Fènix també conegut pels grecs com a phoenicoperus, "ales carmesí" fou un au semblant a una àliga de plomatge Vermell, taronja i groc.

Trobem una petita llegenda que ens diu que, sota l'arbre del bé i el mal del paradís, s'hi trobava un arbust ple de roses on hi nasqué un bell ocell que recordava al foc. Es diu que va ser l'únic ésser que a diferència d'Adam i Eva, no va tastar els fruits prohibits i, quan la parella fou expulsada del paradís pel gran pecat comès, va caure una espurna de l'espasa del gran guardià Querubí al niu de l'ocell, fent que aquest s'incendiés. Però per la seva fidelitat a negar-se a tastar el fruit prohibit, se li van donar alguns poders com la capacitat de poder curar les ferides amb les seves llàgrimes, la força, la intel·ligència i, la immortalitat, fet que va fer que l'ocell renaixés de les seves cendres.

També es diu que cada 500 anys, quan l'ocell havia de morir, omplia el seu niu d'espècies i herbes aromàtiques, posava un ou que criava durant 3 dies i s'incendiava. D'aquí en renaixia aquesta espècia única i eterna.
Miniatura de l'Au Fènix.
Amb aquest au s'associa la capacitat de lluitar i seguir endavant i això és present en algunes pel·lícules com Harry Potter, on podem veure l'au fènix i el seu paper important.

Gabriela Núñez 
1r Batx

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Un mite que es relaciona amb la història d'Adam i Eva, segons la Bíblia, primers habitants de la Terra. A aquesta au se li recompensa la seva fidelitat regalant-li alguns poders, fet que em recorda quan se li entregen diversos dons a Pandora per part dels déus. Bona feina!

Berta Dong Reixach ha dit...

Jo aquesta au només la coneixia per les peli cules de Harry Potter. Una cosa que m'ha agradat molts són els poders que li van atorgar. I trobo molt bonic el fet que aquesta au no morís mai i fós eterna.
Bona feina!

Fernanda Paredes ha dit...

N'havia sentit parlar sobre aquesta espècie mitològica però no en sabia gaire res. Una entrada molt interessant. Bona feina!

Martí Grau Alemany ha dit...

La idea de la resurrecció i la figura del fènix, és una idea molt interessant, la gent ha arribat a associar la immortalitat amb aquesta au, i així dons a tenir una certa idea mística de la vida. No sabia pas la història del fènix. Molt bona entrada !

Judith Rodríguez ha dit...

L'au fènix era vista com una deïtat en la Grècia Clàssica i l'Antiga Egipte, per tant era un ésser sobrenatural al qual se li rendia culte.
Bona feina!

Bruna Villegas ha dit...

L'au Fènix sempre ha estat una figura molt coneguda tant en la mitologia com en la vida quotidiana, ja que tothom n'ha sentit a parlar una vegada o altra. És interessant la idea de que la criatura va "ressuscitar de les seves cendres" i esdevenir un gran ésser sobrenatural al que, com ha dit la Judith, se li rendia culte. Bona entrada!

Silvia Kanuteh Rubio ha dit...

Tot i que coneixia aquest ésser, mai havia sentit el mite que has explicat. És curiós el fet que pogués renéixer de les seves pròpies cendres. Les qualitats que representa són molt maques i el fet que a Harry Potter tingui un paper bastant important és una de les proves que la mitologia encara és bastant present en les nostres vides. Molt interessant!

Jana Casacuberta ha dit...

Sempre he trobat molt interessant l'au Fènix. És un animal que pot simbolitzar moltes coses, entre elles, la fortalesa, l'ambició, la valentia. Aquesta au surt a les pel·lícules de Harry Potter, en aquestes també hi amaga un doble sentit.

Rebeka Picoiu ha dit...

Quina sorpresa trobar aquesta entrada ja que jo ja havia sentit a parlar sobre aquesta au, però mai vaig informar-me. El text està molt bé i la llegenda m'ha semblat molt bonica. M'encanta! Molt bona feina!

seviaopoku ha dit...

Desconeixia totalment sobre l'existència d'aquesta au i m'ha semblat molt bonic com li atorguen poders per la seva lleialtat i fortalesa,i com l'associen amb el foc pels seus colors. Molt bona feina!

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts