22 de març del 2019

BUST D'HOMER

Homer era un poeta entre el segle VII i VIII (aC) a Grècia. És creu que va néixer a Quios. Segons la llegenda, no sap si Homer va existir realment. També Diuen que va ser un poeta grec al qual s'atribueix l'autoria de la Ilíada i de l'Odissea. A quests dos poemes són els poemes èpics de l'antiga Grècia.
Saben que la vida d'Homer no és sap si va ser real o no, és van dir 7 Ciutats del su Naixement: Colofó, Cumes, Pilos, Ítaca, Argos, Atenes, Esmirna i l'esmentada Quios.
Encara que la vida d'Homer siguin i moltes vides inventades que han arribat fins ara a la nostra informació, hem de saber su famosa ceguesa que era llegendari i novel·lesca.
Homer va ser Presentat com ara un fill d'una òrfena anomenada Creteidas, que el va donar llum a Quios. Va Tenir una vida bohèmia, al cap d'un temps va tenir una malaltia que li va deixar cec. Homer va morir en una illa al (800 aC).


Aristótil contemplant el bust d'Homer, Rembrandt

Ara sabem que Homer és un poeta, parlarem de les Seves Dues obres més importants a l'antiga Grècia. 

La Ilíada  juntament amb l ' Odissea  és tracta de l'obra èpica més important de la literatura grega i la literatura universal. La Ilíada narra Cinquanta-un dies del Novè any de la guerra de Troia. I l ' Odissea  és la Continuació de la Ilíada. Realment hi ha unes Certes Diferències formals entre una obra i L'altra:
  • A l'Odissea hi ha Diferents Escenes, en canvi a la Ilíada només apareix el camp de batalla.
  • L'Odissea recull Altres Personatges mítics populars, a diferència de la Ilíada on només hi ha a els déus olímpics.
  • A l'Odissea a els déus són més propers als humans, és a dir que no son éssers estranys. 
  • A la Ilíada  es parla de temes més morals, com ara el bé i el mal o l'honor. 
Neene Mballo 
4t ESO

3 comentaris:

Alba Le Riera ha dit...

A causa de que no hi hagin les suficients proves sobre l'existència de Homer, es creu que les seves obres podrien ser una col·lecció de texts inconnexos, recopilats al llarg del temps i diferents regions i tradicions d'escriptura.
Bona feina!

Jana Casacuberta ha dit...

Malgrat Homer existís o no, les seves obres han deixat petjada, per la seva filosofia i la seva manera de veure el món, al llarg dels segles. Bona feina!

Judith Rodríguez ha dit...

És una pena que no s'hagi trobat constància de l'existència d'aquest personatge tan important en quant a la literatura. Tot i així les seves obres més famoses; l'Odissea i la Ilíada, són considerades de les obres més importants de tota la història literària.
Molt interessant!

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts