11 de març del 2019

CANÇONS AMB REFERÈNCIES MITOLÒGIQUES (III)

DAEDALUS - Thrice
Aquesta cançó explica la història del vol d'Ícar però des de la perspectiva del seu pare, Dèdal (Daedalus amb anglès). Ícar va construir unes ales fetes de cera i plomes, però no va seguir el consell del seu pare i va volar tant alt que les ales es van desfer a causa del sol. El narrador de la cançó és Dèdal, qui desitja que el seu fill visqui una vida millor. També mostra la pena que sent quan Ícar cau cap a la seva mort.



DON'T LOOK BACK - She & Him

Zooey Deschanel, que és la "She" a She & Him, digué públicament: "No parava de pensar en el mite d'Orfeu i en com ho podria utilitzar en paral·lel amb aquesta cançó. Estava assajant amb la progressió d'acords i el primer vers se'm va acudir". El primer vers diu així: "Orpheus melted the heart of Persephone, but I never had yours" ("Orfeu va desfer el cor de Persèfone, però jo mai vaig tenir el teu").




EUMENIDES - Esben and the Witch

Les Eumenides és una tragèdia grega on Orestes es presenta davant un tribunal d'Atenes per jutjar l'assassinat que ha comès de la seva mare.

El 1944 l'artista britànic, Francis Bacon, va pintar un quadre basat en Les Eumenides. Daniel Copeman, cantant de Esben and the Witch va dir que l'obra de Bacon va ser el que va inspirar la cançó: "Vaig veure per primera vegada Les Eumenides en un tríptic de Bacon, i vam tenir la idea de fer una cançó en tres diferents moviments".




GOD OF WINE - Third Eye Blind

El cantant principal, Stephan Jenkins va explicar el següent en una revista: "La cancó God of Wine pren les coses des d'un nivell cel·lular, on diu, 'I aviat les cèl·lules cedeixen'. I després també diu, 'Cada glamurosa sortida del sol llença els planetes fora de línia'. L'univers és expansiu i esmicolant. L'univers és mortal. Desapareix. Tot el que tenim, tot allò on vivim no té importància i és esmicolant. I hi ha gent que neix amb el coneixement d'això. I aquesta és la melancolia en la qual es troben. La cançó parla sobre aquesta gent. I bàsicament és una història sobre com escapem d'aquesta condició amb la beguda". 


Bruna Villegas
1r Batx

4 comentaris:

seviaopoku ha dit...

Trobo molt interessant com vincules la mitologia amb la música, sobre tot en la cançó 'Don't Look Back' i com li va arribar la inspiració a la cantant. Molt bona feina!

Judith Rodríguez ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Judith Rodríguez ha dit...

Em sembla molt original utilitzar mites o idees de la mitologia grega per escriure cançons ja que d'una manera o altra els dóna a conèixer entre la gent i això està molt bé, ja que normalment darrere de cada mite hi ha una lliçó. De les cançons que has mostrat la que em crida més l'atenció és la de Daedalus, ja que trobo que la idea principal de la cançó és molt interessant, Dèdal desitja una vida bella pel seu fill, el qual mor ofegat al mar.
Molt bona feina!

Alba Le Riera ha dit...

Amb aquesta tercera entrada ens demostres que a la música hi ha molta més mitologia de la que ens pensem. És un bon mètode per seguir-la tenint present sense adonar-nos-en. Així també veus que mai ha deixat de influir a la nostre vida i que aquests relats antics encara són útils a l'actualitat.
Bona feina!

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts