EL CÈRBER

El Cèrber  també anomenat el Ca Cèrber era un gos amb 3 caps, un cua de serp i  serps al coll de cada cap de gos. Aquesta espècie de gos era tant estranya que tant com la seva saliva i el seu alè eren verinoses. Aquesta criatura era fill d'Equidna i de Tifo i germans de la Hidra i la Quimera .
Aquesta criatura sempre a tingut el seu treball que era ser el guàrdia de les portes de l'Avern de l'Hades (deu dels morts) que des enllà impedia la sortida dels morts i l'entrada dels vius.
El Cèrber sempre estava encadenat a la porta de l'Avern, fent la seva feina. Vigilar l'entrada de les persones vius dins del mon dels morts i l'entrada dels morts al mon dels vius, bàsicament que no surtis cap anima de l'Avern.


                                 
                                 Hèrcules i Cèrber, Johann Berharn Fischer Von Erlach

1. PER QUÈ VOLDRIEN FUGIR LES ÀNIMES?


En els morts se'ls col·locava un òbol (moneda de l'època) a la boca. Aquesta moneda era per pagar el viatge del seu ànima a l'Avern, el qual sempre feia  
Charon , que consistia a travessar  els aigües de llacuna Estígia , les quals separaven el mon dels vius i el mon dels morts. Qualsevol mort que no tingues l'òbol faria que la seva ànima anés a la terra sense Descans. Un cop a dalt a l'Avern, allà les ànimes passaven per Judici d'Eac , Minos  i Radamantis .


                           
                                Òbol, la moneda del viatge per l'ànima dels morts

2. CÈRBER A LA TELEVISIÓ

                             
                                   El Cèrber en una pel·lícula de Harry Potter.


                             
                                        El Cèrber en una pel·licula de Scooby Doo.

Neene Mballo
4t ESO

Comentaris

Alba Le Riera ha dit…
Aquest gos que, a l'actualitat segueix tenint la seva importància, també té el seu nom que en grec significa "dimoni del pou" ja referint-se al lloc el qual havia de vigilar.
És un personatge que el fan servir per provocar por, ja que l'associem amb la por.
Bona feina!
Judith Rodríguez ha dit…
Aquesta criatura ens la presenten com un ésser tenebrós a totes les històries mitològiques i als dibuixos animats, però cal destacar que ens les pel·lícules de Harry Potter, el Cèrber és presentat com un ésser sumís i gens maligne, fet curiós ja que no és molt comú.
Molt interessant!
Jana Casacuberta ha dit…
Aquesta criatura ha estat el protagonista de moltes històries de terror, ja que és una criatura fantàstica a la que li associem un caràcter violent i aterrador. En la mitologia és típic utilitzar animals amb més d'un cap. Per exemple, en el cas de la pel·lícula d'Hércules, l'heroi es veu enfrontat a un drac amb tres caps. El fet de que el nombre de caps sigui tres i no un altre té relació amb la simbologia de aquest número, ja que en literatura, el tres i el set són números amb molts simbolismes. Bona feina!
Bruna Villegas ha dit…
Cèrber és un gos molt popular en la mitologia. Tot i així, hi ha diferents versions sobre el seu aspecte. Per una banda, la majoria d'autors clàssics coincideixen que la criatura posseeix tres caps: veltesta, tretesta i drittesta. Però per altra banda hi ha autors que afirmen que en té més. Hesíode, per exemple, creia que en tenia 50, i Píndar creia que en tenia 100. Bona feina!
Unknown ha dit…
Havia sentit a parlar del Cèrber per l'història d'Orfeu i Eurídice, ja que quan ella mor i Orfeu baixa a l'inframon a buscar-la es troba amb el gos de tres caps que protegeix la porta d'entrada al món dels morts de tot aquell que sigui viu.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)