4 de març del 2019

NAIXEMENT DE VENUS

Sandro Botticelli, entre 1482/1486

El naixement de Venus és un quadre molt conegut que la va realitzar l'autor Sandro Botticelli entre 1482-1486 . Aquest quadre està situat avui dia a la Galeria dels Ufizzi  a Florència. 

Segons diu el mite, Venus (deessa de l'amor) era filla del déu Urà que va ser matat i llençat al mar pel seu fill Cronos. Per això, el títol de l'obra no és exacte ja que el quadre no representa pas el naixement de la deessa, sinó de la seva arribada. 
Un dels personatges de l'esquerra és Zèfir (déu del vent de l'oest) i al seu costat Cloris (traducció: pàl·lid).

Venus és representada com una estàtua grega plena d'harmonia. El seu naixement simbolitza el misteri a través del missatge diví de la bellesa i l'amor va ser concedit al món (neoplatonisme). 

Venus arriba a la vida sobre una petxina, que té com a símbol la fertilitat, i és envoltada d'un vent suau misteriós.

El quadre utilitza colors freds al fons i càlids en els tons rosats a la pell i daurats al cabell. L'equilibri és perfecte, les figures són molt elegants i tenen molt estil.
Aquesta obra va ser la primera, en la Roma clàssica, en haver-hi una dona nua.
Rebeka Picoiu
4t ESO

6 comentaris:

Gabi Núñez Gómez ha dit...

El naixement de veus, en l'actualitat és present en Moltes series de televisió, com és el cas dels Simpsons.

Molt interessant!

Jana Casacuberta ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jana Casacuberta ha dit...

Trobo que és un quadre molt bonic i amb simbolismes molt interessants. Venus té un rol molt important en la mitologia i, aquí podem observar com l'autor d'aquesta obra d'art va voler donar-li l'atenció que es mereixia a la deessa. És una pintura imposant i molt bella alhora. Bona entrada!

Anònim ha dit...

Havia vist anteriorment el quadre, però no coneixia la seva història. El quadre, com també és representada Venus, transmet harmonia i serenitat. En part gràcies als colors que utilitza l'autor. Bona feina!

Judith Rodríguez ha dit...

Sandro Botticelli al moment de pintar el quadre, va reflectir en la protagonita, és a dir Venus, els ideals i els cànons de bellesa de la seva època, el segle XV. Aquest fet es veu sobretot en la cara i la forma en que arregla els seus cabells.
Bona feina!

Silvia Kanuteh Rubio ha dit...

Aquest quadre realment té molts detalls que potser si no te'ls expliquen no podries saber. M'agrada el fet que Botticelli incorporés Zèfir i Cloris o la petxina que tenen el seu significat i simbolisme. Molt interessant!

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts