21 de març del 2019

ATENA

Atena, coneguda també pel seu nom llatí Minerva, és la deessa de la saviesa, la guerra, la intel·ligència i els artesans.

NAIXEMENT D'ATENA

Atena és la filla de Zeus i Metis. El seu naixement no és gaire comú, més ben dit es bastant peculiar i estrany. La llegenda diu que Gea i Urà ja havien advertit a Zeus que si la seva dona tenia una filla seguidament tindria un fill que el destronaria. Això va fer que Zeus s'empasses a Metis, per tal de que no pogués tenir la filla. Alhora del part Zeus va començar a sentir uns forts dolors dins del seu cap, i va ordenar a Hades que li obris el cap. De la ferida del cap en va sortir Atena ja adulta, amb el seu casc, armadura i llança i també amb la decisió de ser verge. 

Atena amb el seu casc, armadura i llança

CONFLICTE ENTRE ATENA I POSIDÓ

Aquest conflicte va començar quan  es va fundar la ciutat de Polis. La gent havia decidit que el nom de la ciutat havia de fer referència a un déu, i estaven entre dos: Atena i Posidó
Per tal d'escollir-ne un dels dos, els ciutadans van proposar que ells portessin un regal i el que portés el més útil seria l'elegit.
Posidó va fer brotar una font d'aigua salada, i Atena oferir una olivera que donaria aliments a la gent del poble. Així doncs, els habitant van decidir que  finalment el nom de la seva ciutat seria en honor de la deessa Atena. 
Posidó enfadat, va inundar tota la regió. 

ciutat d'Atenes


Berta Dong Reixach
4t ESO

2 comentaris:

Judith Rodríguez ha dit...

Segons el que has dit respecte el naixement d'Atena, és cert que diuen que va néixer ja amb l'armadura posada, és més, va néixer com una dona madura, amb pensaments i raonaments totalment adults. Segons alguns mites, relacionen el fet d'haver nascut del cap del seu pare amb la seva sabiduria i intel·ligència tan característica.
Molt interessant!

Karina Szabo ha dit...

Sempre he vist la història del naixement d'Atena, però mai el conflicte que havia tingut amb Posidó. Atena, com a dona madura que era i intel·ligent, que ja havia nascut així del cap del seu pare, va tenir una gran idea, però Posidó, mort d'enveja, va decidir que si no portava el seu nom, no hi hauria ciutat. Un acte de molta immaduresa. Molt bona aportació i molt bona feina!

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts