LA FUNDACIÓ DE TEBES

Quan va abandonar la recerca d'Europa, Cadme i la seva mare Telefaassa van escollir viure a la ciutat de Tràcia. Un cop morta Telefaassa, Cadme anà a consultar l'oracle de Delfos, que li va aconsellar fundar una ciutat. 

Per escollir el lloc li caldria seguir una vaca fins on caigués extenuada. A la mateixa regió de la Flòcida trobà un ramat de vaques i les seguí fins que en un lloc de Beòcia, es va ajeure, però un dragó que allà protegia la font d'Ares matà alguns dels homes de Cadme. Cadme va matar el dragó i tot seguit sembra les dents segons el consell donat per Atena.

Llavors brotaren de la terra uns violents guerrers, que van rebre el nom de sembrats. A Cadme se li acudí llençar pedres entremig d'ells i, acusant-se mútuament es barallaren entre sí. Només en sobrevisqueren cinc, que fundaren amb Cadme Tebes i esdevindrien els avantpassats de les famílies més il·lustres d'aquesta ciutat.

Passat el temps en què Cadme hagué d'expiar la mort del dragó servint Ares, assolí el tron de Tebes i celebrà amb harmonia, filla d'Ares i Afrodita, unes fastuoses noces a les quals assistiren tots els déus.

La dinastia tebana fou continuada pel seu fill Polidor i després pel fill d'aquest, Làbdac.
Cadme matant al dragó

Marco Peña
4t ESO

Comentaris

Jana Casacuberta ha dit…
Una història molt interessant i, en certa manera, semblant a la llegenda de sant Jordi. Com he pogut anar observant, en la mitologia és molt típic que hi hagi alguna mena d'ésser que amenaci a una ciutat i un heroi que acaba amb aquest. Bona feina!
Unknown ha dit…
Aquesta entrada m'ha recordat l'obra d' "Èdip, rei", tot i que aquesta transcorri posteriorment, la llegenda de la fundació de Tebes és important perquè serà on transcorre tota l'obra i d'on procedeix la família d'Èdip.
Judith Rodríguez ha dit…
Tal i com diu la Jana, és propi dels mites grecs el fet de que aparegui un ésser sobrenatural sembrant el pànic en una ciutat. Per altra banda, llavors apareix una figura heroica que acaba amb l'ésser i per tan salva la ciutat, i és recompensat pel poble.
Molt bona feina!
Karina Szabo ha dit…
Mai havia sentit a parlar d'aquest història. Estic veient que l'oracle de Delfos és un personatge molt important en la mitologia, ja que surt en molts escenaris, sempre donant prediccions encertades. Una manera molt peculiar de formar una ciutat! També s'ha de dir que és molt típic el fet que hi hagi un monstre que lluita contra un personatge, que acaba sent l'heroi. Molt bona entrada!

Entrades populars d'aquest blog

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES