LES AMAZONES

L'ubicació del lloc de procedència de les amazones s'ha anat perdent en el pas del temps. I a dia d'ara ni els més estudiosos es posen d'acord  del lloc on estan situades. Sigui on sigui les amazones estaven formades només de dones guerreres. Es diu que per evitar que hagués qualsevol home en les seves files (tot i que les amazones amb més poder tenien sers), només mantenien relacions sexuals amb estrangers i si tenien descendència masculina, els nadons eren morts o mutilats. Si eren nenes, al néixer se'ls hi seleccionava un mugró i més tard una arma (arc o llança).


La batalla de les Amazones, W.Tischbein 

Elles no adoraven a un déu masculí,per tant, adoraven a una deessa, Artemisa, segons les llegendes, era la que feia de guia per aquestes guerreres.

Entre les amazones més famoses està, Pentisilea, coneguda per participar en la guerra de Troia, demostrant un gran valor en combat. Va ser assassinada per Àquil·les. 

Una altra amazona que va destacar en el seu poble, va ser Hipòlita, germana de Pentisilea, i qui gaudia de cert avantatge sobre les demés guerreres, comptava amb un cinturó màgic que donava uns certs poders màgics en el camp de batalla. 

Hipòlita ha dia d'ara es famosa per els còmics de William Moulton Marston i H.G Peter fen de mare de Diana, la Dona Meravelles. La Dona Meravelles va ser el primer superheroi femení en tenir el seu primer còmic. I va ser creada per ser com un antídot contra la "masculinitat", els seus autors no només pretenien combatre l'idea de que les dones són inferiors als homes, sinó demostrar el seu veritable poder. 

Fernanda Paredes 
1r Batx

Comentaris

Jana Casacuberta ha dit…
Ho he trobat molt interessant ja que és una crida al feminisme que, com podem observar, existeix des de fa molts segles i la lluita a favor d'aquest encara continua. Les Amazones són un bon exemple a seguir en aquest camp. Bona feina!
Les Amazones són un clar exemple de feminisme, que a l'època clàssica no n'hi havia gaire. El fet que s'hagi utilitzat una de les Amazones més importants per fer de protagonista en un còmic de superherois, és interessant ja que estem acostumats a veure homes gairebé sempre que són els que rescaten a una noia i al món sencer, i no al revés com van fer Marston i Peter. Bona feina!
Judith Rodríguez ha dit…
Tal i com han dit les meves companyes; el mite de les Amazones és un clar exemple del moviment feminista, no gaire popular en aquella època, ja que es tractava d'una era molt masclista. Trobo molt bé que Marston i Peter utilitzessin una figura femenina per representar l'heroi del còmic.
Bona feina!
Bruna Villegas ha dit…
Marston i Peter van representar l'heroi del còmic amb una figura femenina: una de les Amazones més importants. És un clar exemple de feminisme, ja que sovint d'utilitza la figura masculina com a protagonista que salva la resta. Tot i que el moviment feminista sigui molt popular avui en dia, veiem que va començar fa molts segles. Bona feina.
Unknown ha dit…
M'agrada molt llegir sobre dones guerreres ja que en els relats i històries més típiques gairebé mai apareixen com a personatges importants. De Pentisilea mai n'havia sentit el nom i tampoc sabia que hagués participat a la guerra de Troia. En canvi, de la deessa Artemisa si que n'havia sentit algun cop el nom. Molt interessant!
Un bon exemple dels primers moviments feministes de l'antiga grècia, on les protagonistes són les dones. Aquí podem veure que aquest movimet, comença a milions d'anys enrere i que en l'actualitat segueix.
Molt interessant!
Berta Dong Reixach ha dit…
És molt interessant veure que en aquelles èpoques hi havien algunes quantes dones que lluitaven i volien demostrar que les dones no només fan feines de casa, sinó que també poden anar a la guerra com qualsevol home. Algunes amazones ja van anar a lluitar a finals de la guerra de Troia.

Molt interessant!
Alba Le Riera ha dit…
És molt agradable veure que en aquella època ja hi havien dones que es reivindicaven per aconseguir els seus drets, sobretot en una era on els homes eren el centre de tot i de tothom, i desprestigiaven el sexe contrari. Les dones guerreres són un bon exemple a seguir que ens empeny a no rendir-nos.
Bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES