ARES, EL DÉU DE LA GUERRA

El fill d'Hera i Zeus, anomenat Ares, segurament el coneixereu més per la seva armadura de bronze, la seva capa vermella, una llança, un casco amb cresta vermella i una espasa. A més a més de totes aquestes característiques, Ares també era conegut per la seva agressivitat i les seves ganes de conflicte inacabables.

El retorn de la guerra, Mart desarmat per Venus de Peter Paul Rubens

No era un dels déus més atractius, però encara i així va deixar molts descendents amb dones mortals i es va acabar casant amb Afrodita, una de les seves germanes. Els seus descendents mortals van treure el seu mal geni i per això, gairebé tots van acabar morts.

ARES A LA MITOLOGIA

En un dels molts mites en els que surt aquest déu, el podem observar matant a Adonis, uns dels amants de la seva esposa Afrodita. Aquest amant era un aficionat a la caça el qual actuava imprudentment i feia cas omís a les advertències d'Afrodita sobre el déu grec.

Quan Ares es va assabentar que Afrodita l'enganyava, va baixar de l'Olimp i es va transformar en un porc senglar gegant. Va atacar a Adonis a la cama amb els seus ullals verinosos. Afrodita no va arribar a temps per poder acomiadar-se, però, el que sí que va fer, va ser abraçar al seu amant i convertir la seva sang en roses vermelles.

Venus (Afrodita) i Cupido lamenten la mort d'Adonis (1656) per Cornelis Holsteyn


 

Edurne Ruiz
4t d'ESO

Comentaris

Laura Font ha dit…
Aquesta entrada m'ha semblat molt interessant, explica molt bé com era la figura d'Ares, mai havia escoltat un mite on hi sortia la figura d'aquest Déu i m'ha semblat interessant llegir-lo. Una pregunta que m'ha sorgit llegint aquesta entrada és: La agressivitat d'Ares és degut alguna raó en concret?, del seu passat, alguna situació traumàtica.. o ha sigut sempre així per naturalesa?
Bassma Boukilou ha dit…
M'ha semblat una entrada bastant interesant, i s'entén molt bé aquest mite. Una pregunta que tinc és que si tenia molts descendents com és que es va casar amb la seva Germana Afrodita?
Yvonne.A.Frimpong ha dit…
La veritat és que d'Ares no en sabia pas res, només que és el deu de la mort, ara gràcies a aquesta entrada, en sé una mica més.
Sara Torres Pedret ha dit…
Una entrada molt interessant! El déu Ares és cruel, gelós i amb poca intel·ligència. Alguns deus així que tenen ocasió el fan quedar en ridícul, fent-li veure que també és un déu vulnerable, la seva figura surt a la Ilíada i el representan com un déu despreciable a ulls d'altres deus i fins i tot als ulls dels mortals.
Lucas Torres ha dit…
Em va semblar curiós aquesta entrada perquè es molt interessant perquè tots el fills de Ares acaben amb mala manera.
Maria Pey ha dit…
Molt interesssant, però com a petita curiositat es pot destacar que Ares va ser l'únic fill de Zeus i Hera que va poder accedir a l'Olimp.
Justie Anaman ha dit…
Una entrada interessant... Deixa'm afegir que els grecs creien que aquest proporcionava als soldats el coratge i la força per guanyar en una guerra. Tanmateix, els suport d'Ares no sempre va garantir la victòria com es mostra clarament en la guerra de Troia. El déu de la guerra no va salvar els troians de la seva catastròfica derrota.
Angie Soto ha dit…
Que interesant aquesta entrada, mai havia sentit a parlar de la mort de l'amant d'Afrodita. Em sembla que esta ben explicat i la informació es la necessària per entendre-ho una mica tot, molt bon treball!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES