SIGNES DEL ZODÍAC I MITOLOGIA GREGA

QUÈ ÉS L'ASTROLOGIA? 

L'astrologia és una ciència que el seu estudi consisteix en estudiar l'acció dels cossos celestes, com la seva posició o moviment  sobre els objectes animats i el no animats, i la reacció d'aquests davant d'aquestes influències. 


Fred The Oyster 

EL ZODÍAC 

Tot i que l'origen del zodíac prové de Babilònia, per l'antiga Grècia era un aspecte molt important de l'astrologia, ells denominaven aquesta ciència com "el discurs sobre les estrelles". Gràcies a aquesta ciència raonaven les diferents personalitats del ésser humà. Aquesta personalitats estaven regides per fenòmens celestes que orientaven les activitats i relacions humanes. El zodíac està molt relaciona't amb el mites, fins i tot cada signe estava associat a un cicle mitològic poblat per divinitats i herois que determinaven un tipus de personalitat.

A l'actualitat encara no es pot afirmar que l'astrologia sigui totalment certa, però una cosa que no es pot negar és el gran impacte que ha tingut a la societat, i sobretot a la història de l'art. 

TAURE I EL MITE DEL RAPTE D'EUROPA

Taure és el segon signe del zodíac i el seu element és la terra. Els grecs descrivien aquest signe amb una forta personalitat, pacient. Se'l vincula amb la desa de l'amor Afrodita també coneguda com a Venus i com el cinquè dia de la setmana divendres.

MITE: Europa va ser una princesa amb una bellesa destacable, per això  Zeus va quedar enamorat d'ella fins arribar a raptar-la, per fer-ho Zeus es va transformar en un toro. Europa va ser traslladada a la illa de Creta una vegada allà va ser violada per Zeus i en aquest acte van néixer 3 nens, un va acabà sent rei de creta 

EXPLICACIÓ: Des del punt de vista astrològic es diu que les dones taure solen tenir una bellesa i feminitat per això és pot relacionar amb la bellesa d'Europa i la transformació que fa Zeus per raptar-la que es un toro, és així com es representa el signe taure.


                               Immanuel Giel 

CRANC I EL MITE DEL CRANC KARKINOS

Cranc és el quart signe del zodíac, el seu element és l'aigua i està representat per un cranc això ens indica la gran protecció que té per si mateix com per la seva gent estimada. Aquest com tots els signes d'aigua estan molt connectats amb la naturalesa, sobretot amb els llacs, això ens indica que tenen molta sensibilitat, extrovartits i somiadors. També aquest signe està molt lligat amb les fases de la lluna relaconat amb la deesa asociada aquest signe que és Artemisa, la deesa de la lluna. 

MITE: Karkinos va ser un cranc gegant que habitava a la llacuna de Lerna. Aquest és conegut per aparèixer a la història d'Hèrcules, concretament a un dels 12 treballs encarregats per Hera. Quan Hèrcules va lluitar contra la Hidra de Lerna  Hera va obligar a Karkinos a atacar-lo, posteriorment Hera per recompensar-lo va fer que la forma de cranc fos la constel·lació de cranc. 

EXPLICACIÓ: Aquest mite no té una explicació molt profunda, però el vincle entra Cranc amb la lluna els situa a prop de Artemisa, deessa de la caça , la naturalesa i dels animals. 

Laura Font

4t ESO

Comentaris

Irene Altés ha dit…
Realment molt interessant aquesta entrada! M'ha agradat molt. S'hi ens hi fixem, hi ha molts mites en què les divinitats converteixen als herois o protagonistes en constel·lacions. El més curiós és que aquestes constel·lacions són reals i es poden veure en els mapes d'astrologia.
Maria Vasileva ha dit…
Molt bona feina! M'ha sigut molt interessant llegir la teva entrada, perquè és un tema que és molt interessant i m'agrada molt. El tema de l'astrologia, com bé has dit tu, està molt present en la nostra societat d'avui en dia i és molt curiós veure que aquestes creences ja provenien de molt abans. Hi ha tants mites que podem relacionar amb l'astrologia, que em sembla increïble i que realment no ens parem a mirar. Molt bona entrada.
kawtar el mouden ha dit…
Sincerament, una entrada molt bona i massa interessant! M'ha agradat molt llegir la teva entrada, m'ha interessat molt aquest tema. Mai he arribat a llegir o a escoltar alguna cosa relacionada amb aquest tema. Aportes molta informació i molt bona. També m'ha agradat molt que hagis relacionat coses amb la nostre societat de avui en dia com l'astrologia.
Molt bona entrada!!!
Justie Anaman ha dit…
Una entrada bastant important. Deixa'm afegir que segons l'astrologia, també és possible predir el futur mirant la posició del sol, la lluna i els planetes en comparació amb les constel·lacions del zodíac.

El signe zodíac anomenat "lleó" també ve d'una llegenda del lleó Nemea. Més conegut pel lleó que va matar Hèracles ja que va decidir atacar un poble perquè estava avorrit. Diuen que Hera o Zeus en quedar devastat per la mort del lleó, va immortalitzar el lleó col·locant-lo al cel com una constel·lació.
Sara Torres Pedret ha dit…
Una entrada molt interessant! És molt curiós com ja des de fa tant temps, ja creien amb això i que ho relacionaven amb la astrologia i tambe el gran impacte que ha tingut en la nostra societat i com realment la gent encara hi creu molt, ja que fins hi tot en els diaris sempre hi ha una part que està dedicada a el zodíac.
Lucas Torres ha dit…
Molt bona entrada. Es molt interessant que molt esdeveniments que ha passat en la mitologia grega es converteix en una constel·lació, que sorprenentment, si ens hi fixem be es veu clarament.
Edurne Ruiz ha dit…
Una molt bona entrada, podem veure que avui en dia encara tenim la influència dels costums antics. Com a curiositat m'agradaria afegir que abans, la gent relacionava les coses que passaven amb els déus i ara, algunes persones solen relacionar el que fan o el que passa amb el seu signe del zodíac.
Angie Soto ha dit…
Que curiós! No tenia ni idea de que l'astrologia estava relacionada d'alguna manera amb la mitologia. Em sembla molt interessant l'influència que ha tingut a la nostre societat perquè encara segueix vigent aquesta creença en els signes zodiacals. Molt ben redactat i explicat.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES