LA FLOR DE LOTUS

La flor de lotus ha tingut molts significats en moltes cultures diferents al llarg de la historia, per al egipcis era la flor de la que van sortir molts dels seus deus. A l'Índia era la flor de la fertilitat i la abundància, de fet ara esta associada a Maha Lakshimi, deessa de la abundància. I així podríem passar-nos hores parlant de la seva simbologia en diferents cultures. Però en aquesta entrada en tractarem el seu significat i la seva llegenda en la mitologia grega.

Flor de Lotus (autor desconegut)

La llegenda parla sobre una preciosa nimfa, del qual el nom n'és desconegut, que corria espantada per un bosc de les terres dels lotòfags, una població que es trobava al nord d'Àfrica. Aquesta nimfa es va perdre entre els arbres d'aquell bosc, així que va seguir corrent fins arribar a una terra anomenada Loto. Aquestes terres eren plenes de fang i bassals en els que la pobre nimfa es va enfonsar. Loto va ser creada pels deus amb la finalitat de que tothom qui estava destinat a fracassar en la vida acabes allà. La nimfa no es va rendir, va lluitar durant milers d'anys fins que se'n va sortir i va aconseguir escapar, en forma de flor de lotus.

Per als grecs la flor de lotus representava el triomf i els recordava que sempre que hi hagués una situació complicada se'n podien sortir, al igual que les flors de lotus aconsegueixen sortir del fang i florir en tot el seu esplendor.

Marc Gómez
1r batx.

Comentaris

Gina Rodrigo ha dit…
Bona entrada i molt original! Em sembla molt bonic que degut el mite aquesta flor tant bonica rebi aquest significat d'esperança. Els mites relacionats amb nimfes sempre són molt "màgics", et proposo parlar-ne més :)
Phoebe Serres Prat ha dit…
En la meva opinió, la flor de lotus representa l'esforç, el triomf, com has dit, no rendir-se i confiar que si lluites prou fort, te'n pots sortir de tot. Trobo que aquesta entrada és molt original, no hauria pensat mai que una flor pogués representar tot això.
Laura Font ha dit…
Entrada molt interessant! Sempre havia escoltat el no d'aquesta flor, d e fet ha sortit en diverses pel·lícules com la gran saga de Percy Jackson. No sabia que aquesta flor tenia una llegenda pròpia i tampoc sabia que tenia tants significat per a diferentes cultures
Arnau Espina ha dit…
Sempre havia associat aquesta flor amb el budisme, ja que com bé has dit tu, té importància per ells, i de fet, hi han moltes imatges on el mateix Buda surt a sobre d'una flor de Lotus. Però m'ha agradat conèixer que el seu nom prové d'aquest mite.
kawtar el mouden ha dit…
Mai he arribat a pensar que una flor tingues alguna cosa a veure amb aquesta assignatura. Una entrada bastant interessant, m'ha agradat molt.
És bastant interessant ja que veig que aquesta flor ha tingut molts significats. M'ha agradat molt saber que una flor com aquesta, representés que passi el que passi en una situació complicada se'n podrien sortir.
Molt bona entrada!!
Bassma Boukilou ha dit…
M'ha semblat una bona entrada ja que mai he arribat a pensar que una flor pot tenir tants significat. M'ha agradat bastant el seu significant ja que si creus que no pots més doncs aquesta flor transmet un bon missatge que pot ajudar a seguir.
Luz Miranda ha dit…
L'entrada es molt interesant, no sabia bè el significat d'aquesta flor i tampoc que tenia alguna referència amb aquet tema, però amb aquesta entrada he après una mica més.
Lucas Torres ha dit…
Una entrada lot bonica. Hi ha bastants flors que tenen la seva simbologia, però crec la representació d'aquesta es una de les mes boniques i que deixa un enorme missatge darrera d'aquesta historia.
Sara Torres Pedret ha dit…
Una entrada molt interessant! Mai havia escoltat la història d'aquesta de la Flor de Lotus i crec que el significat que li han donat li queda molt bé. I que per els Grecs representés el triomf després d'haver estat patint intentat sortir ho va poder fer en forma de flor de Lotus.
Yvonne.A.Frimpong ha dit…
És un mite preciós, amb un missatge molt encoratjador.
Edurne Ruiz ha dit…
No havia escoltat mai el mite de la flor de lotus. Sabia el significat que tenia a les pel·lícules de Percy Jackson, on entren a un casino i el personal d'aquest els donen flors perquè es quedin més temps allà. Hi havia gent que feia més de 30 anys que estaven jugant i no se'n van assabentar mai. Trobo molt curiós que tingui tants significats
MANAL BOUKILOU ha dit…
És un mite molt curiós, i m'ha semblat realment interessant que aquesta flor representi el triomf i que no importa les dificultats que es creuin en el teu camí, ja que sempre te'n pots sortir.
Maria Vasileva ha dit…
Bona feina. Coneixia l'existència d'aquesta flor i n'havia sentit a parlar, però mai no hauria pensat que fos tan important en tantes cultures i que en la mitologia aparegués d'aquesta forma tan interessant. És curiós com una flor pot significar tant i el missatge profund que ens dona, de no rendir-nos mai. Molt bona entrada, m'ha semblat molt interessant.
Angie Soto ha dit…
Molt interessant! No tenia ni idea de que tenia tants significats diferents per les diferents cultures. A mi m'ha semblat molt bonic el que representa a la mitologia grega. És curt però s'entén perfectament, es entretingut, i sobretot te la informació justa. Bon treball.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES