PENÈLOPE I TELÈMAC

A Ítaca, Penèlope va esperar el retorn del seu marit mentre durava la guerra. Ella es comença a preocupar per Ulisses, el seu home, mentre que els altres homes ja havien tornat menys ell. Després d'unes hores corre el rumor de què Ulisses havia mort. 

I aquí començaren els problemes, tothom volia governar en el tron d'Ítaca. L'única forma més fàcil és casar-se amb Penèlope. Tots els homes de la ciutat es presenten en el palau d'Ulisses i Penèlope a esperar que decideixi ella amb qui es casarà i el futur rei d'Ítaca.

Penèlope no pot triar i Telèmac tampoc, ja que és un nen petit. Ha de suportar que es mengin les seves collites i els seus animals, i es fiquin al llit amb les seves criades... Els posa tota mena d'excuses per no triar. Més tard els diu que triarà el candidat quan acabi de teixir un sudari pel pare d'Ulisses anomenat Laertes, que ja era un ancià.

Pel dia teixeix i a la nit desfà el treball. Penèlope els va mantenir a tots els homes enganyats durant dos anys. Però una criada l'havia traït i és descoberta. Mentre que Telèmac es va fent gran, i cada cap es vol fer més important i fort, Atena li aconsella que no es quedi quiet a Ítaca i sinó que busqui informació de part del seu pare, ja que, fa molts anys que no saben re d'ell ni del que li havia passat certament.

Telèmac viatja a Menelau i a Néstor, però ells tampoc en saben res del seu pare. Retorna a Ítaca i amb l'ajuda d'Atena burla el parany que havien planejat els candidats per matar-lo.

      

                   
Penélope y Telémaco, cerámica, s. VaC



John William Waterhouse: Penélope, 1916




Iman Barmou
1r BATX

Comentaris

Bassma Boukilou ha dit…
Hem sembla bastant interesant aquesta entrada ja que no s'avia res sobre aquest tema. Lo que m'ha cridat l'atenció ha sigut que després d'escoltar el rumor de que Ulisses havia mort igualment l'han buscat i han seguit pensant en ell, sabent que "ha mort" i això el hi causa problemes.
Sara Torres Pedret ha dit…
Una entrada molt interessant, no és un mite que conegués molt, però si que s'havia que per el dia teixia i per la nit ho desfeia. Penso que és un mite molt interessant i gràcies a aquesta entrada ara he pogut aprendre més sobre aquest mite.
Luz Miranda ha dit…
No havia escoltat mai aquet mite, pero per lo que explica es veu que és bastant interesant. Gracies a aquesta entrada le conegut i em donen ganes de saber una mica més del tema.
kawtar el mouden ha dit…
Una entrada bastant bona, m'ha interessat molt perquè mai he arribat a parlar ni a saber sobre aquest mite. M'he informat bastant bé sobre Penèlope i Telèmac. M'hagués agradat més que profunditzessis sobre aquest mite ja que es olt interesant.
MANAL BOUKILOU ha dit…
Mai he arribat a escoltar sobre aquest mite, però m'ha semblat molt interessant. És bastant curiós que després de estar tot el dia teixint, per la nit ho desfés tot. També m'ha sorgit una petita pregunta. Quan van descobrir la traïció de la criada, li van posar algun càstig?
Edurne Ruiz ha dit…
Havia escoltat una mica d'aquest mite, però no sabia com acabava. Crec recordar que hi ha un episodi dels Simpsons que parla sobre aquest mite. Em sembla un mite molt interessant i està molt ben explicat.
Doae Boussatta ha dit…
Interessant, coneixia l'historia de Penélope que desteixia el sudari, però no en sabia el motiu el qual ho feia, cal destacar que va prendre aquella decisió per fidelitat al seu difunt marit Ulisses.
Angie Soto ha dit…
Mai havia sentit a parlar d'aquest mite, però m'ha semblat interessant i entretingut. Està ben redactat i m'ha agradat, bon treball.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES