EL CAVALL DE TROIA

Tot comença quan un dia, el rei d'Esparta, Menelau, es va adonar que la seva dona, Helena, es trobava a Troia amb Paris, un príncep. Hi ha diverses versions d'aquest mite: unes que diuen que va ser ella la que va fugir amb el príncep i altres que la van segrestar. Menelau es va enfadar molt i la va intentar recuperar fent una guerra. Va unir a tot el seu exèrcit grec i s'enfrontaven amb els troians per conquerir la ciutat, però semblava impossible derrotar-los pel simple fet de la perfecta protecció de les muralles. 

Havien de desenvolupar una tàctica per fer creure que es rendien. Ulisses, el més hàbil de tots els grecs, en va ser el creador. Va reunir a tots els cabdills grecs i els hi va explicar quin pla volia dur a terme.

El seu pla era construir un gran cavall de fusta per lliurar als troians com a regal, encara que hi haurà alguns soldats grecs amagats a l'interior del cavall. La resta de l'exèrcit simularà una retirada. Els troians creuran que el cavall és una ofrena als déus i decidiran entrar-lo a la ciutat per respecte. De nit, quan els troians estiguin borratxos per la victòria, els soldats grecs sortiran del cavall i conquistaran la ciutat, guanyant així la guerra.

Transport a la ciutat el cavall de Troia, Giovanni Battista Tiepolo

Aquest pla, finalment va funcionar perfectament tal com ho van planejar. Això ens demostra que tot el que no es pot aconseguir per la força, es pot aconseguir fent servir el cap i tenir-ho tot ben planejat. Definitivament, la ciutat dels troians va ser derrotada i conquerida pels grecs. Es van endur a les troianes i van ser les esclaves dels soldats grecs. 

Finalment, us adjunto un vídeo on està explicat amb més detalls: 


Manal Boukilou
1r Batx

Comentaris

Gina Rodrigo ha dit…
Bona entrada! Crec que pot ser interessant esmentar que posteriorment gràcies a aquests fets es crea el mite de la fundació de Roma.
Laura Font ha dit…
Bona entrada, penso que és un mite molt interessant d'un mite que tothom ne'm sentit a parlar. Trobo que d'aquí es pot treure una reflexió interessant i que es pot aplicar el nostre dia dia, que és que si fem les coses pensant pot arribar a sortir una idea fenomenal.
Arnau Espina ha dit…
Tot i que dec haver sentit aquesta història unes 40 vegades, cada cop que me l'expliquen, trobo que, tant si realment va passar com si no, la idea del cavall de fusta és brutal. Bona entrada!
Arnau Espina ha dit…
Acabo de veure el comentari de la Gina, i sí, és així, es podria arribar a considerar que el Cavall de Troia és el detonant que va desencadenar en la creació de Roma. De fet, tant la Guerra de Troia com la fugida dels troians, fins anar a parar a l'actual Roma, l'explica en el que es pot considerar el llibre més important de la mitologia romana: l'Eneida. Un poema èpic de Virgili.
Luz Miranda ha dit…
ael mite es molt interesant, quest sempre que l'escolto/ llegeixo m'impacta molt perque sempre hi ha coses que un no sap. Per exemple jo no sabia que per el motiu que van entrar amb el caball era per aquet.
Yvonne.A.Frimpong ha dit…
Conclusió? no acceptar regals de l'enemic.
Bassma Boukilou ha dit…
Bona entrada. Ja n'havia sentit parlar d'aquest mite algunes vegades. Aquest mite des del meu punt de vista trobo que ens vol transmetre que si fem les coses pensant amb raonament abans que fer qualsevol cosa pot sortir tot millor.
Sara Torres Pedret ha dit…
Una entrada interessant, tot i ser una història basant coneguda, és bo veure com sempre hi han diferents versions d'una mateixa història, ja que com que cada persona ho explica a la seva manera aquesta acaba sent modificada, però tampoc no gaire, com per exemple el que has dit de que hi han versions que diuen que ella va ser segrestada i altres que no.

La veritat és que els grecs i sobretot Ulisses, ja que ell va ser realment qui va fer la proposta, però tot i així va tenir una molt bona idea de crear un cavall de fusta i així poder-hi accedir i atacar.
Lucas Torres ha dit…
Una entrada molt interessant. també hi una historia que esta relacionat el perquè es va provocar la guerra. Es el mite la poma de la discòrdia on va provocar aquesta, per el simple fet de que Paris havia volgut a la dona mes bonica en aquells temps (Helena), però no es va donar compte que Helena estava casada em el rei d'Esparta. Tot aquest conflicte va arribar a la guerra de Troya
Justie Anaman ha dit…
Molta gent diu que la idea del cavall va ser genial. Però en la meva opinió, els troians van ser poc intel·ligents. Tenint en compte que els troians i els antics grecs no estaven en els millors termes, i la guerra com eren les ciutats de l'antiga Grècia, el que faria primer és inspeccionar molt bé el "regal". O algú simplement no va fer bé la seva feina o no va passar mai.
Edurne Ruiz ha dit…
Un mite que encara que t'expliquin moltes vegades, sempre sembla molt interessant. Crec que a la conclusió final és totalment certa i també hi afegiria que no es confiés gaire dels enemics, almenys no després d'una guerra. El cavall va ser una idea molt original, però el final on van esclavitzar a les dones troianes ens demostra que tots els homes de l'època pensaven en el mateix.
Iman Barmou ha dit…
Bona entrada! es molt interesant la idea de com construeixen el gran cavall i entren persones a dintre per llavors sortir i atacar l'altre ciutat. I es molt curiós com finalment acaben guanyant la guerra.
Doae Boussatta ha dit…
Molt bona entrada, l'engany del cavall és una historia que tots coneixem. Si hauria d'afegir alguna cosa, seria el seguiment de la historia que va permetre la fundació de Roma.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES