HEFEST/VULCÀ

Hefest o també anomenat Vulcà és fill d'Hera i Zeus, Zeus va tenir un fort enfrontament amb la seva dona Hera i va llençar el seu fill des de l'Olimp. A causa d'aquesta caiguda, Hefest es va trencar les cames i així seria conegut com el coix dels dos déusDesprés de caure durant un dia i una nit, va caure a l'oceà on va ser recollit per Tetis i el va cuidar construint una cova a les profunditats. En agraïment a ella que era la seva salvadora sempre va accedir a les seves peticions, ja sigui fabricar armes, collarets, trons…

Coix, lleig i tothom se n'enreia, però està casat amb la deessa més guapa, Venus. És encarregat de ser déu del foc, però sobretot del foc artesà i dels volcans.

Es diu que el taller de Vulcà està al Volcà Stromboli. En el seu taller no només és fa ferro, sinó que fa objectes utilitzant objectes materials nobles com l'or. Del seu taller va sortir l'escut d'Eneas, també va fer el carro que portava Heli (el déu del sol). En honor a Hefest Heli va anomenar els  quatre cavalls que tiraven d'aquest carro amb els següents noms: Ardent, Resplendent, Brillant i l'Alba.

                                              Representació d'Heli i els seus cavalls

                                                             Escut d'Eneas

Totes les pintures que podem trobar d'Hefest donen lloc a confusió, ja que la figura del déu Hefest apareix com una persona corpulenta, amb barba i a les seves mans sol portar unes grans tenelles o un gran martell, també es pot veure amb l'enclusa i el foc.

                                           La farga de Vulcà de Velázquez


Sara Torres Pedret
4t ESO

Comentaris

Angie Soto ha dit…
Que interesant! Alguna vegada havia sentit parlar d'Hefest però no en sabia l'historia. Em sembla curiós que la deessa més bonica estigués casada amb un deu coix, lleig, i de qui tothom se'n reia. Molt ben explicat i molt interessant.
Laura Font ha dit…
No havia sentit gaire el nom d'Hefest, és un déu que en general passa bastant desapercebut i no s'ha parlat gaire d'ell. M'agradaria saber més sobre la història d'amor entra Hefest i Venus ja que és un punt curiosa.
Lucas Torres ha dit…
Molt interessant, havia sentit explicar sobre Hefest en el mite de Pandora però no gaire de la seva historia. M'agradaria saber en quins mites apareix Hefest.
Edurne Ruiz ha dit…
No havia llegit mai res sobre Hefest i em sembla molt interessant la seva història. M'ha faltat una mica d'informació de la seva vida per acabar d'entendre bé l'entrada.
Justie Anaman ha dit…
He sentit parlar d'aquest mite i d'aquest personatge mitològic però amb un motiu diferent de per què va ser desterrat de l'Olimp. Doncs, Hera estava farta de Zeus i la seva infidelitat així que va decidir parir sense l'ajuda d'un home, però quan va donar llum a Hefest, va veure que estava deformat a les cames, molt lleig i amb pèls per tot el cos. Va pensar en la vergonya que tindria davant dels altres déus, així que va llançar Hefest de l'Olimp. Hi ha versions que diuen que es va venjar d'Hera.

Una entrada molt interessant i ben escrita. Penso que podries haver afegit les coses que va dissenyar ja que va crear Pandora, un personatge bastant important.
Irene Altés ha dit…
Bona entrada! Segons altres fonts, jo coneixia la història de manera que era era la que tirava a Hefest des de l'Olimp perquè volia que el seu primer fill amb Zeus fos el més bell perquè així pensava que el seu marit no l'enganyaria mai més, però per sorpresa seva, quan va néixer Hefest va veure que era ben lleig i va decidir ocultar-lo llençant-lo daltabaix. A part de tota la història que has explicat molt bé, es podria afegir que Afrodita (Venus) es va casar amb Hefest perquè Zeus la va obligar com a càstig. De totes maneres, ella li va ser infidel vàries vegades.
Bassma Boukilou ha dit…
Bona entrada. Havia sentit parlar d'aquest mite però no gaire. M'ha sorprès que Hera haguí pogut llençar el seu fill des de l'Olimp per haver tingut un enfrontament amb Zeus. Una altre cosa interesant és que sent coix, lleig i que tothom se'n reia, ell s'ha casat amb la deessa més guapa.
kawtar el mouden ha dit…
Una gran entrada, m'ha agradat molt ja que veig que sobre Hefest quasi mai es parla. Una entrada bastant interessant. He llegit que Hefest va tenir alguna història d'amor amb Venus, m'hagués agradat molt si expliquessis una mica sobre aquesta història. També hagués estat be si hagués una mica més d'informació sobre ell, la seva vida personal.
Molt bona entrada!
MANAL BOUKILOU ha dit…
Una entrada bastant interessant. Penso que estaria bé que haguessis explicat una mica sobre l'amor de Venus i Hefest, ja que és un punt bastant curiós que Hefest, sent un personatge mitològic lleig i coix, pogués estar amb una deessa tan bonica com Venus.
Angie Soto ha dit…
Molt bona entrada, m'ha sorprès molt la part de l'inici on Zeus va tirar Hefest provocant que es trenqués les cames, no en tenia ni idea, m'ha impressionat. Està molt ben explicat i es interessant de llegir, bona feina.
Maria Vasileva ha dit…
Bona entrada. Hefest sempre m'ha semblat un personatge interessant. La seva història és bastant trista, ja que el seu propi pare no el volia i després sempre tothom se'n reia d'ell perquè era lleig i coix, i d'alguna manera crec que per això mai sortia del seu taller. Per això, també crec que quan es representava en pintures com a un home fort i atractiu, era perquè d'alguna manera ell volia ocultar-se dels altres i mostrar una cosa que ell no és i això confonia altres déus i mortals.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES