ANDRÒMEDA

Andròmeda significa "governant dels homes". Era la filla de Cassiopea i Cefeu, i dona de Perseu. La seva mare estava tan orgullosa de la seva bellesa i de la seva filla que va declarar que eren més belles que les Nereides, cosa que va enfurismar aquestes filles del mar i es van queixar amb el déu Posidó

Andromeda

Aquest fet va provocar la fúria del déu grec de les aigües, Posidó. Va decidir inundar el planeta i va enviar el monstre marí Ceto a devorar tota la humanitat. Desesperat, Cefeu va buscar l'oracle per saber què fer. Va ser guiat a oferir a la seva filla Andròmeda al monstre Ceto, com una forma de salvar el món. Ceto accepta i encadena Andròmeda a una roca. L'heroi Perseu, en passar per la regió, va veure la princesa encadenada i se'n va enamorar. Va anar al rei i a la reina a demanar la mà de la princesa en matrimoni. Aquests coincidien sempre que l'heroi salvava la filla del monstre marí. Aleshores Perseu, amb el cap de Medusa a les mans, va anar a Ceto i la va derrotar. El monstre, després de ser derrotat per l'heroi grec, es va transformar en un cor. I finalment la parella es va traslladar a Argos on van ser reis i van tenir set fills que més endavant van governar Micenes. 

Perseu i Andròmeda, Pieter Paul Rubens.

Us deixo un vídeo amb més informació:


Fatima Kachout
4t ESO

Comentaris

Anònim ha dit…
És possible que hi haigi algún mite amb alguna de les Nereides?
Maria Vasileva ha dit…
La teva entrada em sembla que està molt ben resumida i explicada. Em sorprèn com el pare d'Andròmeda va poder entregar a la seva filla així d'aquesta manera. M'agradaria saber una cosa, perquè el monstre es va transformar en un cor, significa alguna cosa en aquesta llegenda?

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES