ANDRÒMEDA

Andròmeda era una princesa d'Etiòpia i filla dels reis de Cefeu i Cassiopea, a més de la dona de Perseu i mare de set fills. El seu nom significa governant dels homes.



Mite: La llegenda d'Andròmeda

Els pares d'Andròmeda van ser castigats perquè Cassiopea creia que era la més bella de les Nereides. Això va provocar la fúria de Posidó, que va inundar Etiòpia i va enviar al monstre marí Cetus per devorar a les persones i el bestiar. Per mitjà del Oracle d'Amon, Cefeu sabia que l'única solució era lliurar a la seva filla en sacrifici al monstre. Van deixar a Andròmeda encadenada a unes roques, nua i vestida de joies.

Perseu, qui venia de decapitar Medusa, es va topar amb la noia i se'n va enamorar. Va baixar fins a la platja per demanar la mà d'Andròmeda als pares a canvi d'acabar amb Cetus. Els reis van acceptar de mala gana. Perseu va utilitzar el cap de la gorgona i el monstre es va convertir en corall.

L'heroi creia tenir assegurat el matrimoni amb la princesa, però Cassiopea l'havia promès abans amb Fineu, oncle patern d'Andròmeda, per la qual cosa Perseu va haver de lluitar contra ell i els que el recolzaven. El va derrotar fent servir el cap de Medusa una vegada més i va aconseguir casar-se amb la seva estimada. La parella es va traslladar a Tirint, on van tenir set fills.



A continuació us deixo un vídeo sobre la història d'Andròmeda:




Clement Amudu
4t ESO

Comentaris

Núria González ha dit…
Bona entrada. Afegeixo que a la mitologia grega les Nereides eren les nimfes del mar, filles de Nereu i de Doris, que habitaven a les profunditats de l'oceà els quals ajudaven als mariners amb els innumerables perills dels mars. La paraula "nereida" significa "filla de Nereu", que era el déu del mar, igual que Posidó. La causa de la varietat dels déus és que a l'antiguitat, els grecs utilitzaven més d'una divinitat per poder representar la mateixa part de la naturalesa.

A més a més, després de derrotar Cassiopea, Zeus va col·locar les imatges de Cefeu i Cassiopea al cel. Mentre que Posidó va castigar la reina per la seva traïció i la seva arrogància.
Més tard del casament de Perseu i Andròmeda la deessa Atena va col·locar les seves imatges juntes al cel, prop de Cassiopea, Cefeu, el cavall alat Pegàs i del monstre marí Cetus. I d'aquesta manera van néixer les seves respectives constel·lacions.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES