ANAXIMANDRE DE MILET

Anaximandre de Milet va ser un filòsof grec. Va ser el primer en establir un principi comú per a tots els éssers, anomenava a aquest concepte "apeiron". La paraula "apeiron" pren el significat de "indeterminat" o "indefinit".

Estàtua d'Anaximandre


Anaximandre va ser deixeble de Tales de Milet i va formar part de l'escola de Milet. Va ser Anaximandre qui va convocar una expedició a Apolònia on més tard se li va donar el poder polític i se li va manar  que controlés la natalitat del territori, ja que hi havia un problema de superpoblació.
Apolònia

Anaximandre durant la seva vida també va realitzar tot de recerques, una d'elles va ser per crear el primer mapa del món, que va elaborar a través d'altres trossos de mapes i del que sentia dels mercaders. Anaximandre va haver de lluitar en contra de les creences terraplanistes d'aquella època per elaborar-lo.

Primer mapa d'Anaximandre


A Anaximandre també se li atribueixen la fixació dels equinoccis i solsticis, els rellotges de sol...

La seva filosofia es basava en l'origen dels éssers. Segons aquest filòsof tot procedeix d'allò que és humit, de manera que els nostres avantpassats són els peixos, gràcies a aquesta teoria van considerar-lo el primer cosmòleg i antecessor de la teoria de l'evolució. Anaximandre defensava el concepte de "l'apeiron" com allò que va fer que esdevingués l'ésser, "apeiron" és allò etern, infinit, il·limitat i indeterminat, no es pot corrompre. Va escriure 4 llibres sobre aquest tema.

Anaximandre a més de ser el primer filòsof en crear "l'apeiron" i fer infinit l'origen dels éssers, va ser de les primeres persones en escriure en prosa.

Laura Rovira 

1r Batx

Comentaris

Raquel Larrubia ha dit…
Bona entrada! Voldria afegir que malgrat ser l'autor de les primeres línies de la filosofia occidental que han sobreviscut fins ara, només unes poques frases han arribat fins al present i els seus escrits, mapes i rellotges s'han perdut...
Maria Vasileva ha dit…
Molt bona entrada. Potser em faltaria una mica més d'informació sobre el seu origen i desenvolupar més la seva filosofia. També penso que podries afegir algun vídeo que expliqui més visualment aquest filòsof o la seva filosofia. Però a part de tot això, em sembla que està bé i bé contat.

Entrades populars d'aquest blog

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES