SÒCRATES

Sòcrates va ser un filòsof nascut a Alòpece el 470 aC, i va morir a l'Antiga Atenes. Els seus pares es deien Sofronisc Fenàreta i els seus fills Lamprocles, Menexè i Sophroniscus. Ells tres, després de la mort del seu pare,  van resultar ser uns ximples i uns estúpids. La dona del filòsof es deia Xantipa, mare dels fills de Sòcrates, la gran curiositat era que la dona de Sòcrates era molt mes jove que ell mes concretament quaranta anys més jove.

Ell va ser un filòsof molt important, va arribar a influir tant que els filòsofs que van néixer abans d'ell es van passar dir els presocràtics, ja que es va considera un home molt important per la filosofia.

El filòsof va deixar molta poca informació i per això les coses que es poden dir d'ell amb certesa són molt poques, però el que si se sap és que Plató i Aristòtil eren aprenents seus.

                                           La Mort De Sòcrates, 
                                           Jacques-Louis David

Ell, durant la seva infantesa i joventut, va ser escultor com ho va ser el seu pare. Els historiadors deien que el famós filòsof va ser alumne d'Anaxàgores. Va participar en diverses batalles, com per exemple, la de Samos i Deli entre d'altres.

No era un home molt atractiu per la seva època, ja que tenia ulls sortits, el nas el tenia xafat, no era gaire alt i amb obesitat, ja que en aquella època el físic d'una  persona era molt important, per quadrar en la societat.

Ell es va centrar en la filosofia de l'esser humà se'n un pensament filosòfic molt important perquè ell va ser com el fundador per la filosofia occidental amb les seves idees, el seu pensament filosòfic es basava en la virtut que ell l'entenia com a coneixement, per saber actuar com es degut, per ell la maldat és sinònim de la ignorància i la virtut és sinònim de la saviesa com diu la seva frase mes famosa "jo només sé que no sé res".

El famós filòsof va ser condemnat a mort per les seves idees i va morir ingerint verí.

A continuació, podreu veure un vídeo sobre Sòcrates.



Julià Pagespetit 
4t ESO

Comentaris

Laia Bardolet ha dit…
Bona entrada! Deixa'm afegir, que Sòcrates va tenir un gran pes com bé has dit, i que els filòsofs posteriors a Sòcrates seguien molt la seva línia de pensament ja que si era gaire diferent la gent ho percebia com a estrany i no en feien gaire cas a no sé que destaquessin molt per alguna cosa en concret.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES