MEDUSA

Medusa, era un personatge mitològic que tenia una característica que tota persona que mirava els seus ulls automàticament quedava petrificat.

La seva mare es deia Ceto, era una divinitat marina, ella tenia dues germanes que també eren monstres es deien Esteno i Euríal.

Ella avanç de ser un monstre, era una noia molt bonica i era protectora del temple d'Atena, però Posidó es va enamorar d'ella i la va violar, però Atena tenia una forta rivalitat amb Posidó i va trobar una ofensa el que va passar i en el lloc que va passar, i per això va decidir oposar un càstig a medusa convertint aquella jove  en un monstre.


Cap de medusa

Michelangelo Merisi da Caravaggio


Perseu amb el cap de Medusa

Benvenuto Cellini

Aquestes dues obres representen el mateix, la mort de Medusa. En la mitologia grega el que s'explica és que Perseu fill de Zeus i Dànae va matar a Medusa tallanti el cap però el que no sàvia ell és que de la sang de medusa van néixer tres criatures sobrenaturals una era Pegàs que era un cavall alat, un monstre anomenat Amfisbena i un gegant que es deia Crisaor.

Us deixaré un breu vídeo per saber de medusa mes detalls:




Comentaris

Nour el Karrouchi ha dit…
Les tres bèsties que van aparèixer a a partir de la sang de la medusa tenen el seu propi mite? O almenys se sap què va passar amb elles?
Laia Bardolet ha dit…
Bona entrada! El que em fa dubtar és que si Posidó la va violar, perquè va ser la noia la que va convertir-se en un monstre? Per llavors castigar-lo a ell?
Franny Beltre ha dit…
Molt interesant! Però perquè Perseu va matar a Medusa? Tenien alguna mena de conflicte?
fatima kachout ha dit…
bona entra! et comento que les criaures que van néixer del seu cap eren els seus fills, perquè la medusa quan ha estat violada es va quedar embarassada i en matar-la embarassada els seus fills van néixer del seu cap.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES