HELENA I EL CAVALL DE TROIA

Moltes persones coneixem la història de l'Helena i el cavall de Troia, tot i així a continuació us explicaré una de les moltes versions que hi ha.

Fa molt de temps va passar la primera guerra, la guerra de Troia, en què els grecs i els romans es van enfrontar per Helena, una noia grega, que segons ells era la dóna més bonica que havien vist mai.

De cop un dia, un príncep troià; Paris, es va enamorar molt fortament d'Helena, la va raptar i se la va endur a Troia sense el permís dels grecs tot i que Helena ja estava casada amb Menelau

El rapte d'Helena, Sebastiano Ricci


Els grecs es van ofendre i van ajuntar tots els seus vaixells per anar a atacar els troians i aconseguir que Helena tornés, però per mala sort d'ells, no va ser així ja que els troians eren uns grans guerrers. Van estar lluitant uns contra els altres durant 10 anys.

Si els grecs aconseguien entrar a la ciutat, guanyarien la guerra i Helena podria tornar a casa seva. Si no ho aconseguien Helena es quedaria a Troia. Els grecs, mai perdien l'esperança, lluitaven fins al final i aconseguien tot el que es proposaven. Van estar buscant la manera d'entrar a la ciutat. Van estar molt temps pensant com entrarien ,quan finalment, a Ulisses se li va acudir una estratègia per conquerir Troia, i el pla era el següent: Construir un enorme cavall de fusta buit per dins, on un cop a dins s'hi amagarien els guerrers grecs.
Transport a la ciutat el cavall de Troia, Giovanni Battista Tiepolo

Els troians al veure el cavall, van pensar que els grecs s'havien rendit i que havien tornat cap a casa seva, així que, el van entrar dintre la ciutat pensant que era un regal dels grecs a Atenes.

Quan tots els troians celebraven la suposada gran victòria, els grecs van aprofitar la distracció per sortir de la panxa de fusta del cavall, recuperar a Helena i matar als troians.

Així va ser com els grecs van guanyar la guerra de Troia i Helena va tornar a Grècia amb Menelau, el seu promès.

Homer va fer un recull de mites tradicionals i les va afegir dintre les seves històries. Va néixer al 750 aC a Jònia i va morir a Ios, Grècia. Era autor de les obres literàries més antigues conegudes a Europa; els poemes orals la Ilíada i l'Odissea. La guerra de Troia està dintre el poema de la Ilíada. 

Escultura d'Homer, Anònim

Ara a continuació, us deixo un vídeo d'aquest mite perquè pugueu entendre'l una mica més. Com he dit anteriorment, hi ha moltes versions del mite.


Helena Rovira
4t ESO

Comentaris

Anònim ha dit…
Se sap el motiu pel qual es va decidir que fos un cavall on es van amagar per poder entrar a la ciutat i no un toro que és un animal que acostumem a veure en mitologia?
Arnau Giner ha dit…
L'historia del cavall de Troia es una que coneixem gairebé tots, però d'on be tot el mite de les guerres de Troia no es una cosa tan conguda. Molt bona entrada, molt interesant.
Raquel Larrubia ha dit…
És una història realment interessant, però com París va poder raptar a Helena enmig de una guerra ant gran? Com ho va fer?

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES