L'HORÒSCOP

Tot va passar quan els sumeris van començar a catalogar els estels. Per tal de fer-ho van haver de dividir el cel en dotze parts iguals; una per cada mes que hi ha a l'any. A cada part se li va assignar una figura en especial. Més endavant els grecs la van anomenar (la regió en el qual el cel estava dividit en dotze parts iguals); Zodíac.

Aquests signes es divideixen entre els quatre elements de la terra. En primer lloc tindríem els signes de foc que són: Àries, Lleó i Sagitari. Seguidament trobaríem els signes de terra que són: Capricorn, Taure i Verge. En tercer lloc hi hauria els signes d'aigua que són: Cranc, Escorpió i Peixos. I per últim els signes d'aire que són: Balança, Bessons i Aquari.

A continuació faré una breu explicació sobre cada un d'ells.

ÀRIES

Àries simbolitza un moltó amb ales (el mascle de l'ovella) amb la pell d'or. El seu origen ve de la llegenda els argonautes en busca de "Velló d'Oró".

Un vaixell anomenat Aragos, construït per Minerva on hi tripulaven: Hèrcules, Jasó, Càstor i Pòl·lux. Un dels viatgers era Àries que destacava per tenir un esperit competitiu i lluitador, quan una biga li cau sobre el seu punt dèbil, el cap.

Per això aquesta llegenda s'anomena Àries.

Àries va del dia 21 de març fins al 20 d'abril.


TAURE

Fa referència al toro blanc en què es va transformar Zeus per tal de seduir a Europa, la princesa que acaba donant nom al nostre continent.

Finalment Europa s'enfila sobre el toro blanc i se l'emporta a Creta.

Taure va des del dia 20 d'abril fins al 20 de maig.


Constel·lació de Taure
BESSONS

Està representat per dos bessons, els quals són Càstor i Pòl·lux (un era fill d'un mortal anomenat Tíndar i l'altre era fill de Zeus). Segons els grecs Leda els va fecundar al mateix dia. Els bessons estaven molt units, així que quan Càstor va morir, Zeus va permetre que Pòl·lux anés al cel a visitar el seu germà i així va ser com els dos van crear la constel·lació dels bessons.

Bessons va del dia 21 de maig fins al 21 de juny.


Constel·lació de Bessons
CRANC

Aquest cranc gegantí és el que Hera va enviar per matar a Hèracles, fill de Zeus i Alcmena. La dona del patriarca olímpic no estava contenta amb la nova infidelitat del seu marit. Tot i així va aconseguir derrotar el cranc. Com agraïment Hera va convertir el seu servent en una constel·lació.

Cranc va del dia 21 de juny fins al 22 de juliol.

Constel·lació de Cranc
LLEÓ

Aquest signe ve d'una antiga llegenda del lleó de Nemea. Aquest, era un lleó abandonat i en un dels seus dies d'avorriment decideix atacar el poble més proper. Hèrcules en veure les destrosses del lleó, el mata. En el seu honor decideix convertir el lleó en una constel·lació.

Lleó va del dia 23 de juliol fins al 22 d'agost.

                                      
Constel·lació de Lleó

VERGE

És l'única figura femenina en tot el Zodíac. Era la deessa encarregada de portar els raigs a Zeus. Verge juntament amb la seva mare, Temis, aconsegueixen personificar la justícia. Quan va acabar l'edat d'or, Verge va anar a buscar en els estels la seva felicitat.

Verge va del dia 23 d'agost al 22 de setembre.


Constel·lació de Verge
BALANÇA

És l'únic signe de l'horòscop que no representa cap ésser viu. Aquest signe ve d'un relat mitològic de Verge. Verge (deessa de la justícia), quan va tornar al firmament, duia una balança, la qual s'acaba convertint en una constel·lació.

Balança va del dia 23 de setembre fins al 22 d'octubre.

Constel·lació de Balança

 ESCORPIÓ

Aquest signe té com a llegenda Orió, fill de Posidó. Orió al intentar violar la deessa de la caça, ella li envia un escorpió perquè l'acabi picant el taló i mori. Per aquest motiu la constel·lació d'Orió està a l'altre banda de la de l'escorpió, ja que intenta salvar-se de la picada.

Escorpió va del dia 23 d'octubre fins al 23 de novembre.


Constel·lació d'Escorpió

SAGITARI

Aquest signe és representat per una silueta de meitat cavall, meitat home. Sagitari només tenia una missió, derrotar a Escorpió com a venjança de la mort del seu gran amic, Orió. Els déus el van fer pujar al cel per poder lluitar contra Escorpió. El centaure que representa Sagitari està representant un soldat que va a lluitar amb ganes d'una gran venjança i de rancor.

Sagitari va del dia 22 d novembre al 20 de desembre. 

Constel·lació de Sagitari

Aquí, en aquesta imatge de la constel·lació, també es pot veure el centaure.

CAPRICORN

Capricorn significa "banyes de cabra" i aquest representa a Ègipan, una fera amb banyes al cap. Era fill d'Amaltea, la cabra que va alimentar a Zeus de petit. Per tant, Ègipan era el germà de llet de Zeus. Gràcies a ell, Zeus va poder imposar-se en la titanomàquia. És per això que Zeus, al emprendre el poder el va posar entre els estels.

Capricorn va del dia 21 de desembre fins al 19 de gener.

AQUARI

Era tan bonic que fins i tot Zeus si va enamorar bojament i per tal d'estar al seu costat el va raptar i se'l va emportar a Olimp. Allà era l'encarregat de servir la beguda als déus i és per això que sempre porta a les seves mans una gerra d'on raja líquid.

Aquari va del dia 20 de gener fins al 20 de febrer.


Constel·lació Aquari

PEIXOS

Representen Afrodita (la deessa de l'amor) i el seu fill Heros (Cupido).
Un dia el monstre tifó va decidir pujar a la muntanya de l'Olimp. Tots els déus van marxar espantats al veure'l. Tifó però, només volia perseguir a Afrodita, que juntament amb el seu fill es van lligar amb una corda per no perdre's. És per això que es van acabar convertint en peixos.

Peixos va del dia 22 de febrer fins al 20 de març.


Constel·lació de Peixos


Sempre s'ha pensat que depenent del grup zodiacal al que pertanys et passes unes coses concretes. L'horòscop avui en dia, el tenim molt present ja que molta gent encara hi creu i hi associa al caràcter i el comportament. Però també hi ha gent que no hi creu i no justifica el seu caràcter amb el seu respectiu signe. 
Cada persona té la seva opinió i s'ha de respectar.

Helena Rovira
4t ESO

Comentaris

M'ha agradat molt aquesta entrada. L'horòscop em desperta molt interès i no em sabia totes les llegendes que s'amaguen darrere els signes. Sóc aquari i m'ha agradat molt el seu mite i ara mateix em posaré a investigar més sobre ell!
Gina Rodrigo ha dit…
Em sembla molt interessat que darrera cada signe hi hagi una petita història i només un personalitat atribuïda.
Raquel Larrubia ha dit…
Aquesta entrada ma agradat molt, ja que el zodíac és una cosa que sempre m'ha despertat interès i alguna vegada ho he mirat. El que no sabia, és com va sorgir el tema de l'horòscop i va semblat interessant que sigues a partir dels estels. Tampoc sabia que per cada nom de signe de l'horòscop hi ha una explicació i un motiu i això està molt bé.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES