LA BIBLIOTECA DE L'OLIMP

La literatura sempre ha tingut un pes molt important a la societat, ens ha servit d'eina per poder crear el nostre petit escenari mental, desconnectar de la realitat, deixar volar la nostra imaginació, ajudar-nos a ser més crítics i tenir una opinió pròpia i veure el món des de una mirada més empàtica.  Estic segura que els deus grecs no en serien l'excepció i serien una apassionants de la literatura, i que no es limitarien a només llegir clàssics grecollatins. 

Quin gènere literari apassiona a Afrodita? És Apol·lo un amant d'Oscar Wilde? Qui és l'autor o autora preferit de Zeus? Quin llibre te enganxada Àrtemis? Dons bé, en aquesta entrada intentaré resoldre aquestes qüestions. 

Zeus: Zeus és el déu dels deus així que provablement llegiria llibres densos que fossin grans obres de la literatura, de fet estic segurament el seu llibre preferit seria "Ulisses" de James Joyce. El títol fa referència a un dels clàssics més importats de la literatura, però Joyce en fa una versió on la narració només són 24h a Dublín, es diu que és un llibre complicat de llegir perquè a part de ser molt llarg hi han parts que son monòlegs interiors on el text no està puntuat. 

Hera: la deessa del matrimoni segurament seria amant de dolces i tràgiques històries d'amor, per aquest motiu la seva autora preferida seria Jane Austen. Hera cada nit llegeix una història romàntica de l'època victoriana, últimament també li agraden molt les germanes Brontë, però sempre li serà igual de fidel que a Zeus a "Orgull i prejudici", "Emma" o "Seny i sentiment".

Hades: Hades no es massa de llegir, però te la seva debilitat, un llibre que llegeix una vegada rere l'altre: "La Divina Comèdia" de Dante. Hades s'ha quedat en la transició entre la literatura medieval i el Renaixement, per això li fasina aquesta icona de la literatura universal. La seva part preferida, per suposat, és i l'Infern.

Demèter: l'agricultura i el camp són propietat de Demèter, per això és una apassionada de la novel·la rural, sobre tot li agrada Victor Català, és a dir Catarina Albert i Paradís. La seva obra preferida és l'Infanticida", ha pensat en escriure una versió ella i tot. 


Hèstia:  Hèstia llegiria novel·les romàntiques, li agrada la tragèdia i al ser el patriotisme un tema força tractat durant el Romanticisme. Goehte és un del seus preferits.,  Edgar Allan Poe, Lord Byron o Mary Shalley  també són del seu gust. Però qui més li agrada és Puskin i Lermontov, dels poetes més importants dins el Romanticisme rus.

Afrodita: És tota una sentimental i és deixa emportar sempre per el cor. Així que al costat de la seva tauleta de nit descansa l'obra poètica completa de la Sylvia Plath. Tot va començar quan va llegir "La campana de vidre" i des de aleshores li te un altar a la Sylvia Plath. Tot i que gràcies a ella ha decidit profunditzar en la poesia confessional i esta començant a llegir l'Anne Sexton.

Ares: El déu de la guerra llegeix llibres de grans batalles i cavallers, per això li encanten les versions escrites dees cançons de gesta medievals que narren històries de cavallers que lluiten nom del seu país i el cristianisme en baralles èpiques. 

Hefest: A Hefest no li agrada massa llegir, prefereix treballar a la forja, però si que te un parell de llibres a casa sobre geologia i diferents tipus de metalls. Es comenta per l'Olimp que un dia Hera li va intentar regalar una còpia de "Persuasió" però no s'ho va prendre gairebé i va decidir que difinitivament el món de la literatura no era per ell. 

Atena: Atena és tota una sabia, això fa que el realisme sigui el seu moviment literari preferit. Llibres com "Crim i Càstig" o " l'Idiota" de Dostoievski són dels seus preferits. També li interessen molt les guerres i creu que llegir és font de coneixement per això la literatura de la postguerra també li agrada bastant, la seva preferida és Montserrat Roig. 

Àrtemis: Àrtemis és la deessa de la caça i la lluna, entre d'altres coses, així que crec que tot això la faria ser un ésser força reflexiu, per això penso que llegiria molts assaigs filosòfics. Friedrich  Nietzsche, és una noia molt transgressora i li agrada tot el que critiqui la cultura occidental. 

Apol·lo: el déu de les arts, la música, el sol i altres tindria la seva biblioteca personal plena d'Oscar Wilde i Kafka. Apol·lo va gaudir molt de la transformació i diu que en fons es sent una mica Gregor. Tot i que evidentment el seu numero u és Shakespeare, "Hamlet" és la seva preferida, tot i que la que més li agrada de veure al teatre és "Somni d'una nit d'estiu".

Hermes: Tot i ser missatger dels déus, llegir novel·les llargues no és ben bé el seu punt fort, això sí, està completament enamorat dels còmics, sobretot de l'heroi Flash, diu que s'hi sent representat.

Eros: A Eros evidentment també li agrada molt Shakespeare, "Romeu i Julieta" o Hamlet, de fet Eros pensa que Ofèlia és l'enamorada perfecte, al igual i que Romeu i Julieta. En general li agrada qualsevol novel·la d'amor que acabi en drama. 

Dionís: Dionís és senzill, no necessita grans històries, li agrada la quotidianitat. Libres que passen a cavernes i la vida de gent normal, per això Josep Pla li agrada bastant.

Gina Rodrigo

1r Batx

Comentaris

kawtar el mouden ha dit…
Una entrada molt interessant! M'ha agradat molt la teva entrada, ja que mai n'he vist una igual. És una entrada molt original. M'ha agradat que hagis relacionat un llibre amb cada déu o deessa. Molt ben explicat i aportes informació bastant important. Molt bona entradaa!!1
Laura Font ha dit…
Entrada molt original, trobo que estan molt ben relacionats els autors de la literatura moderna amb els personatges de la mitologia clàssica. La literatura és un element molt important de la nostre societat, ens ha construït i ens construeix com a persones, tot i que penso que cada cop se li don menys importància en olt àmbits de la nostre vida quotidiana.
Maria Vasileva ha dit…
Una entrada molt divertida i interessant. M'ha agradat molt, ja que m'agrada molt llegir i m'ha semblat molt interessant i curiós saber quins llibres llegirien els déus, depenent de la personalitat i gustos de cada déu i en la meva opinió concorden molt bé i penso igual. Penso que els llibres com bé has dit tu, en general la literatura, sempre serà molt important per a les persones i igual que ho era pels déus.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES