L'ORIGEN DE MEDUSA

La versió de l'època hel·lenística afirma que la Medusa era un monstre femení immortal, filla dels déus marins Ceto i Forcis, i germana d'Esteno i Euríale la qual també eren Gorgones immortals. Eren monstres femenins que se les caracteritzava per tenir serps en el cap a part de cabell. També tenien ales d'or, mans de bronze i els seus ulls tenien el poder de petrificar a qualsevol persona que les miri. 

Les versions antigues descriuen que Medusa era una donzella molt bella, la més bella de totes les germanes. Es comenta que la bellesa de Medusa va captivar a molts homes i deus.  

La seva bellesa era tan impactant, que Posidó es va acabar enamorant d'ella, i la va acabar seduint. Aquest acte el va fer en el temple d'Atena i va provocar una gran rivalitat contra Atenea i Posidó, però sí que és veritat que aquests dos, rivalitzaven entre ells des de fa molt. Com que Atenea es va enfadar molt, va decidir convertir a Medusa en un monstre igual que les seves germanes, però com que no es va conformar només amb allò, va decidir que en lloc de tenir cabells, tingui serps al cap.

Després d'un temps, Medusa, es va adonar que estava embarassada i el pare era en Posidó. Atenea en assabentar-se'n es va enfadar moltíssim i va ordenar a Perseu que la matés. Era una missió bastant impossible, però finalment li va acabar tallant i es va quedar amb el cap i el feia servir com un escut, fins a donar-li a Atenea i el va fer servir també d'escut durant moltes batalles, ja que encara conservava els seus terribles efectes. D'altra banda, Atena va recollir la sang de Medusa i entregada a Asclepi, perquè creien que tenia el poder de ressuscitar els morts, però en realitat feia un afecte contrari: matava. 

Perseu amb el cap de Medusa, Benvenuto Cellini

Manal Boukilou
1r Batx

Comentaris

Irene Altés ha dit…
Molt interessant. Pel que jo sé, Posidó no la va seduir, si no que la va violar, ja que Medusa no n'estava enamorada, de fet, havia decidit ser verge per sempre. El fet de que es quedés embarassada no l'havia sentit mai, m'ha sobtat bastant.
kawtar el mouden ha dit…
Una entrada bastant interessant. Ja en sabia sobre bastanta coa sobre l'origen de medusa però amb la teva entrada m'han quedat les coses més clares i he entès tot a la perfecció. Ara la teva entrada en se més coses sobre l'origen de medusa.
Maria Vasileva ha dit…
Ben fet. Està bastant bé la teva entrada, ja en sabia molt la veritat sobre medusa però m'ha semblat interessant el què has explicat. Ho has resumit molt bé i s'entén perfecte.
Volia afegir que avui en dia, quan veiem que una persona porta un tatuatge de medusa, és perquè ha patit una agressió sexual.
Angie Soto ha dit…
Es una entrada molt interessant, m'agrada molt el mite de Medusa ja que el trobo molt entretingut. Esta molt ben redactat i s'entén molt be tot el contingut, però m'agradaria afegir que per el que tinc entès, Medusa va ser abusada sexualment, i per això actualment tenir un tatuatge de Medusa fa referència a que aquella persona ha patit un abús.
Iman Barmou ha dit…
Bona entrada! Tots hem arribat a escoltar sobre aquest mite però mai hem escoltat amb molts mes detalls, ens envia el missatge de que la enveja es molt dolenta i ho podem veure com Atena converteix a Medusa en una noia molt lletja, amb serps al cap amb el poder de petrificar a la gent a qui mira.
Doae Boussatta ha dit…
En aquest mite podem apreciar una historia explicada des d'una altre perspectiva, Medusa va ser la víctima de Posidó. És important recalcar que ella no n'estava enamorada i ell no la va seduir, si no que la va agredir sexualment.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES