ESCULTURES ROMANES

ORIGEN DE L'ESCULTURA ROMANA

L'escultura romana es va desenvolupar als segles VI aC i V dC, estaven influenciats per l'escultura grega. Tenien com a punt principal representar el que ells consideraven com el seu ideal de bellesa i a més a més, va tenir una gran influència a la seva època. Gràcies al fet que les escultures gregues tenien influències en les romanes, es pensava que només eren còpies d'aquestes, però s'ha acabat demostrant que les romanes han contribuït en molts aspectes, sobretot als retrats.

Abans del segle 27 aC, les escultures romanes no eren ni unidimensionals ni realistes, però després d'aquell segle, es van començar a convertir en escultures bastant mediocres. S'utilitzaven per expressar el poder i la majestat del domini romà, a part d'explicar fets històrics o alguns monuments que ara nosaltres pensem que no tenen cap mena de sentit, esculpien rostres i cossos per emperadors i altra gent digna.

CARACTERÍSTIQUES

- Influència amb l'escultura grega on es poden observar les evolucions de l'idealisme hel·lenístic.

- Utilitzaven bronze i marbre (majoritàriament)

- Expressaven que Roma era el centre del món.

- Va ser l'avantpassat del retrat i del relleu narratiu.

Retrat: després d'anys de pràctica, van passar de retrats senzills a retrats on s'idealitzaven els personatges retratats. Es van aconseguir expressar més trets de les cares i van poder reproduir als personatges de manera natural.

Relleu narratiu: són descripcions visuals històriques tallades a la pedra. Se solien trobar a tombes, altars militars, columnes...

ESCULTURES MÉS FAMOSES

He buscat 2 escultures que es consideren famoses:

Gàlata moribund per Epígon

Retrat d' August (artista desconegut)


Edurne Ruiz
4t ESO

Comentaris

kawtar el mouden ha dit…
Una entrada molt interessant! M'ha agradat molt i has informat molt bé les escultures romanes. M'he quedat una mica sorpresa i pensativa quan he llegit que expressaven que Roma era el centre del món, perquè no ho sabia. Hagués estat molt be si haguessis profunditzat una mica més sobre aquestes escultures tan interessants. Molt bona entrada!!!
Angie Soto ha dit…
Que interessant! Considero que esta molt ben explicada el que seria l'evolució d'aquestes escultures i trobo molt interesants les característiques d'aquestes, no tenia ni idea de que expressaven que Roma era el centre del món, i sense dubte es sorprenent. Les escultures que has triat em semblen molt boniques, m'agradaria saber una mica sobre elles.
Lucas Torres ha dit…
Molt interessant. mai vaig saber que roma es considerava el centre de la terra, encara que moltes mapes que feien en la Antigua roma no es va descobrir del tot. També l'entrada s'explica molt ve com eren i aquesta evolució de les escultures
Laura Font ha dit…
Entrada interessant! Un dels grans llegats que ens ha deixat la cultura romana és l'escultura, ens han deixat escultures molt interessants i molt ven elaborades, ja que la majoria d'elles es troben en perfecte estat. Penso que és un art fascinant i que s'ha anant perdent el llarg del temps, ja que cada cop hi ha menys escultors i obres que es reconeixin.
Justie Anaman ha dit…
Una entrada interessant. Les seves escultures es van crear principalment per honrar els seus avantpassats, deesses, filòsofs i déus.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES