LES PRIMERES CLASSES SOCIALS A ROMA

En l'imperi Romà hi havia diferents classes socials: els patricis, els plebeus i els esclaus. però la primera classe social en aquesta civilització va ser entre els patricis i els plebeus.

La població romana estava formada per dos blocs: els ciutadans lliures i els esclaus. Els homes lliures eren els ciutadans romans. La diferència entre ciutadans i no ciutadans és que els ciutadans podien tenir molts més drets, com per exemple:

Votar.

Casar-se.

Tenir propietats i fer negocis.

Denunciar a altres persones quan els passava alguna cosa, com també podien ser denunciats.

Els patricis:

Ells eren els més privilegiats, ja que tenien un gran poder, perquè eren descendents de gent important o havien aconseguit grans terrenys, els patricis obligatòriament havien de tenir esclaus.

Els Plebeus:

Ells eren la classe obrera, normalment eren pagesos artesans o tenien parades en el poble per dir-ho d'una altra manera eren la classe treballadora i tot el que feien havien de consultar en els patricis i perquè els patricis ho aprovessin els hi havies de donar diners i productes de la teva collita en els privilegiats per agrair la seva amabilitat.

Des del començament de l'imperi romà era molt difícil pujar de classe social per exemple si els teus familiars eren pagesos tu quasi segur acabaries sent pagès.


patricis i plebeus

Julià Plagespetit Pla
4t ESO

Comentaris

Laia Bardolet ha dit…
Molt bona entrada, deixa'm afegir que entre ciutadans també hi solien haver certes diferències entre homes i dones, com per exemple en el marc polític, que una dona sigues ficada dins aquest món era missió complicada.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES