ECO I NARCÍS

Eco era una nimfa de les muntanyes, que va ser criada per altres nimfes i educada per les muses en el mont Helicó.

A Zeus li agradava visitar les nimfes, i Hera, la seva esposa, un dia el va seguir per veure que feia. Eco va adonar-se la presència d'Hera i va ajudar a Zeus a escapar d'aquella situació amb converses interminables amb Hera, però ella es va adonar compte i va maleir a Eco, fent que només podria repetir les últimes paraules que una altra persona acabava de dir.

Eco, Parc del laberint d'Horta

Després de ser maleïda, va veure a Narcís, un jove amb aparença formosa, que quan va ser petit, l'endeví Tirèsias va predir que veure la seva pròpia imatge en un mirall, causaria la seva perdició. Per això, va créixer sense saber la seva bellesa. 

Narcís li agradava fer llargues caminades, i una d'aquestes, va passar al costat de la cova d'Eco, i ella va quedar fascinada per la seva bellesa. Cada dia Eco esperava la seva presència i el seguia per admirar-lo. Però un dia, quan l'estava seguint, va trepitjar una branca seca, i Narcís es va adonar que Eco el seguia.

Narcís li preguntava qui era, però Eco només podia repetir les seves mateixes paraules. Amb ajuda dels animals del bosc va poder expressar l'amor que tenia cap a Narcís, però només va rebre una riallera i les paraules: "que ximple, que ximple...", paraules que no parava de repetir Eco en la seva cova.

Eco i Narcís, John William
Aquest enllaç és sobre una altra versió del mite d'Eco i Narcís.
I aquí un curt vídeo sobre una altre versió del mite:

Nicole Aillon
4t ESO

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES