MITE DE MEDEA I JÀSON

Medea era filla del rei Etes, rei de la Còlquida i de la nimfa Asterodia
El seu mite es basa en com va aprendre les arts de la bruixeria gracies a la seva tieta Circe, que coneixia pocions màgiques que li permetien convertir els seu enemics en animals i guarir malalties gàcies a les seves herbes.

Anthony Frederick Augustus Sandys- Medea

El seu mite comença quan Jàson, l'hereu legítim d'una altra terra que havia estat educat per ser un heroi, arriba al regne d'Etes en busca del velló d'or.

Les deesses Hera i Atena protegien en Jàson i li van demanar a la deessa Afrodita que l'ajudés. De manera concreta li van demanar que Medea, la filla del rei, s'enamorés de Jàson i a conseqüència que l'ajudes en la seva missió.

Afrodita va haver de convèncer el seu fill Eros perquè li llences una llança a Medea. Aquest al principi es va negar però va acabar acceptant. Medea per culpa de la llança de Eros es va enamorar de Jàson i no va tenir objecció en ajudar-lo en la seva comesa.

Medea el va ajudar creant una poció que el feia vulnerable a les flames dels bous. També el va ajudar a provocar-li un somni al drac que cuidava del velló d'or, així l'heroi va poder complir la seva comesa.

Després la parella va fugir al Navili Argó. Per evitar que el pare de Medea els perseguís, ja que estava en contra del seu amor, Medea va matar el seu germà menor i el va llançar per trossos al mar per així aconseguir que el seu pare perdés el temps buscant les restes del seu fill i aturar la persecució.
D'aquesta manera va aconseguir arribar al país natiu de Jason on van ser rebuts amb grans festes i on finalment es van casar i van tenir 2 fills.

Però la història no acaba aquí, ja que Jàson després d'uns anys s'enamora de Glauce per la seva bellesa i dissenya un pla per desfer-se de Medea i casar-se amb Glauce.
Medea al saber les intencions de Jàson es va enfurismar i en un atac de ràbia va crear un vestit embruixat per a Glauce que la va cremar fins causar-li la mort.

Per culpa d'aquest atac de ràbia Medea va matar els seus fills i va fugir a Atenes on es va trobar amb la protecció del rei Egeu i van tenir un fill junts: Medos.


Germán Hernández Amores, Medea amb els fills morts, fuig de Corint en un carro  tirat per dracs, 1887

Aquí us deixo un vídeo on també explica el mite de Jàson i Medea per si en voleu saber més:


Franny Beltre
1r Batx

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES