MEDUSA

Medusa és un nom grec que significa "guardiana o protectora". La seva mitologia era un monstre ctònic femení que convertia en pedra aquells que la miraven fixament als ulls. D'altra banda, la sang de la medusa tenia una doble funció, una era per matar i l'altre era per donar vida. 

Testa di medusa, Michelangelo Merisi da Caravaggia

La seva bellesa va ser tan gran que va enamorar a Posidóquant sentia que estava enamorat de la medusa va decidir violar-la al temple d'Atena i es va quedar embarassada. Això va provocar una rivalitat entre Atena i Posidó. La ira d'Atena va ser tan gran que va envia  Perseu per matar medusa. Perseu va complir amb la seva missió, va esperar que medusa s'adormís al cau i volant amb les seves sandàlies va aconseguir ubicar-se per sobre sense mirar-la directament només observant el reflex. La seva mà anava sent guiada per Atena i així va tallar el cap en un sol acte. Però en treure-li el cap van sortir els seus fills del seu cap.

Perseu amb el cap de Medusa, Benventu Cellini

Aquí us deixo un vídeo on ho explica més a fons.


Fatima Kachout
4t ESO

Comentaris

Julià Pagespetit ha dit…
Molt bona entrada, peró t'has descuidat de posar que hi han moltes versions de el mite
Raquel Larrubia ha dit…
Interessant...! Però com que hi han moltes versions d'aquest mite, en algun s'ha dit que Afrodita qui, gelosa de la seva cabellera, la va canviar per serps.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES