11 de febrer del 2022

ATENA

Atena o Minerva anomenada pels romans, era filla de Zeus. Era coneguda com la deessa de la saviesa, la guerra i els oficis, era una deessa valenta i la més enginyosa i sàvia dels dotze déus del l'Olímpic. 

La deessa neix des del cap del seu pare. Zeus experimentava un fort aclaparador mal de cap i Hefest va utilitzar una destral per ajudar-li a obrir el cap. D'aquesta obertura amargaria Atena, ja com una dona adulta i vestint  armadura. Els grecs deien que la mare de Atena va ser Metis, Zeus després de relacionar-se amb ella va descobrir que tindria dos fills una seria Atena i l'altre seria qui aconseguiria destronar-lo en el futur, tement que la profecia es compleixi va convertir a Metis en una mosca. 

Atena sortint del cap de Zeus

Atena va ser una de les tres verges. És a dir, una de les tres deesses com HèstiaArtemisa que no van tenir ni consorts, ni fills i es van mantenir verges. Però Atena era mare, havia considerat com fill a Erictoni D'atenes . Però hem de deixar clar que els grecs no consideraven Atena com la mare biològica d'Erictoni.

Erictoni 

A més de ser una deessa sàvia i cívica, Atena era una guerrera, deessa de la guerra justa. Segons alguns mites va ser la única que es va atrevir a estar en la lluita conta el poderós tifó, tots els déus s'havien refugiat a l'Egipte i a causa de la seva valentia i coratge va ser considerada la deessa de la guerra estratègica. 

Tifó i zeus

















A continuació deixaré un vídeo que ho explicarà més detalladament.


Fatima Kachout
4t ESO

1 comentari:

Nour el Karrouchi ha dit...

Em sembla tot molt interessant, pero no acabo de entendre com Atenea va néixer del cap del seu pare, Zeus.

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts