LA GUERRA DE TROIA

 EL JUDICI DE PARIS

Tot va començar amb la disputa de Zeus i Posidó per la Nereida Tetis, nimfa del mar. Així doncs, els dos germans van decidir donar la nimfa del mar a un mortal quan van saber per un oracle que el fill de Tetis seria més poderós que el seu pare. Va ser Peleu l'afortunat de tenir-la, però Tetis va ser humiliada i el va rebutjar. Així doncs, l'única cosa que podia fer Peleu era raptar-la. Així que un dia Peleu es va amagar a una cova en que Nereida solia anar. Quan ella va entrar, ell es va llençar sobre i la va agafar.  Es va llençar sobre ella . Tetis es va anar convertint en foc, aigua, vent, tigre, lleó, serp, ocell i finalment en una sípia però Peleu no la va deixar ni un sol moment, així que ella, es va rendir i va cedir el casament.

LES NOCES DE PELEU I TETIS

Les noces de Peleu i Tetis van ser les més sonades de totes les de l'Antiguitat. Es van celebrar amb la presència de tots els deus olímpics, de les Nereides, germanes de Tetis, les Muses i els Centaures. Però una deessa no va ser convidada: Eris, la discòrdia. Tot i així va anar al casament i per venjar-se, va llençar enmig de tothom una poma d'or, amb la dedicatòria: "per a la més bella". De seguida les tres deesses Antena, Hera i Afrodita  es van començar a barallar per la poma per ser la més mereixedora de totes. Le tres deesses es van pronunciar a Zeus perquè ell mateix els hi digués quina d'elles es quedaria amb la poma d'or. Tot i així Zeus no va pronunciar-se i va encarregar que el jutge de aquest concurs de bellesa, hauria de ser Paris, l'home més bell de tots.

 El judici de Paris, 1636, Londres, National Gallery, Peter Paul Rubens

Hermes seguint les ordres e Zeus, va posar les tres rivals davant Paris, que es va quedar boca parat en veure les tres belleses de sobte. Però un cop passat aquest moment d'estupefacció, quan Hermes li va explicar que aquest encarregat li va encarregat Zeus, Paris va intentar treure tot el partit que pogués d'aquell do caigut del cel. Així doncs Paris va demanar veure les tres deesses nues una per una i també per separat. Quan a cadascuna li va tocar el seu torn, elles mateixes van intentar subornar el jutge amb una recompensa: Hera li va oferir convertir-lo en rei de tot Europa i Àsia, Atena fer-lo invencible en batalla i finalment Afrodita li va prometre l'amor de la dona més formosa del món. Enlluernat per la seva promesa, Paris va escollir Afrodita com la més bella, atraient-se d'aquesta manera per sempre més l'odi d'Hera i Atena envers a ell i a la seva ciutat, Troià.


Raquel Larrubia

4t ESO

Comentaris

fatima kachout ha dit…
Bona entrada!
però finalment la deessa Afrodita ha complert o no amb la seva promesa a Paris?
helena rovira ha dit…
Com va acabar el final?, Afrodita va complir amb la seva promesa de trobar l'amor? I Hera i Atena què va passar amb elles, van venjar-se de Paris?
Julià Pagespetit ha dit…
molt bona entrada, peró tinc un petit dubte, Com va concluir aquest mite?

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES