LA CAIXA DE PANDORA

Pandora va ser la primera dona creada, ella era una deessa creada per Hefest era el déu del foc i del modelatge, amb ajuda de la deessa de la saviesa Atena.

Tot aquest embolic va ser provocat, ja que Prometeu li va robar el foc sagrat a Zeus, quant ell se'n va adonar va demanar a altres deus que creessin una dona que cap home si pogués resistir.

Després cada déu li atorgaven moltes qualitats com la bellesa la gràcia entre d'altres, però Hermes li va atorgar la mentida.

Quan ella era la dona de Prometeu encara tenia la caixa tancada però un dia ella va sentir molta curiositat en què contenia aquella caixa, i quan ell se'n va anar a dormir ella va obrir la capsa i de sobte va deixar que tots els mals inundessin el món però en l'ensurt ella mateixa va tancar ràpidament la capsa i se'n va quedar a dintre una cosa l'esperança. D'aquí prové l'expressió obrir la capsa de Pandora.


la caixa de Pandora

Julià Pagespetit Pla
4t ESO

Comentaris

helena rovira ha dit…
Afegeixo que el significat d'obrir la caixa de Pandora a
l'actualitat aquesta expressió significa fer una acció en aparença petita o inofensiva, però que pot portar conseqüències catastròfiques, o també, quan algú ha realitzat una acció que ha fet enfadar a l'altre persona, comportant greus conflictes i problemes i per això es diu que "ha obert la caixa de Pandora".

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES