17 de febrer del 2021

PAS DE MITE AL LOGOS

Com veurem en el següent apartat, aquest esdeveniment provoca l'inici de la filosofia, per tant necessitem una mica de context per entendre millor el pas de mite al logos. La filosofia occidental va néixer el segle VI a. C a Grècia, concretament a Milet. Abans de Milet, els éssers humans resolien les qüestions sobre el per què utilitzaven els mites en aquells temps, qualsevol fenomen inexplicable era atorgat al poder diví. 

                  Els primers "filòsofs" reunits i intercanviant opinions.

Anomenem "el pas de mite al logos" al canvi que va haver-hi al segle VI a. C, en què apareix una nova manera d'interpretar el món. L'home comença a entendre la realitat basant-se en principis racionals i deixa de banda les formes mítiques i religioses. Els primers filòsofs cerquen el perquè de les coses a través de l’observació de la realitat, basant-se en criteris lògics. Aquests primers pensaments, s'anomenen els brots filosòficsi són origen del pensament i la cultura occidental en la recerca de la veritat científica. Podríem descriure aquest pas com un salt epistemològic de maduresa intel·lectual en què prioritza la racionalitat per sobre de la imaginació.

Primera escola de Milet en què es va utilitzar la filosofia.

A continuació, deixo un vídeo que crec que explica bastant bé el pas de mite al logos.

Pau Godó

1r batx

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt interessant, però una pregunta, per què van fer aquest canvi? Hi ha algun motiu concret?

Unknown ha dit...

Bona feina! Una cosa que es podria afegir és que els primers filòsofs d'aquesta etapa va ser els PRESOCRÀTICS, que van inaugurar una nova forma de pensament, el racional.

Anònim ha dit...

El comentari anterior es de la @najlae.amazian

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts