LA QUIMERA

La Quimera era un monstre conegut a la mitologia grega per treure flames de boca. Era representada normalment amb tres caps: un de lleó, un de cabra i un altre de drac; també tenia cos de cabra i cua de drac. 

Degut als seus atributs de drac, tenia la capacitat de parlar la llengua dels dracs, però ja que es considerava un ésser superior als altres, només parlava amb aquells que pensava que mereixien el seu respecte.

             La Quimera d'Arezzo, 1553
Ja que els dracs tenen fama d'acumuladors de tresors i la Quimera tenia parts de naturalesa de drac, normalment aprofitava els seus atacs a persones per agafar qualsevol moneda o objecte que trobés i s'ho quedava tot.
Aquesta criatura era filla de dos monstres: Tifó i Equidna. Podia trobar-se normalment en algunes regions d'Àsia Menor menjant-se els animals que es trobava i intentant espantar les persones que veia.

Diu un mite que Iòbates, rei de Lícia, va demanar a Belerofont que la matés. El mite explica que Iòbates li demanava a aquest heroi en concret perquè el fill del rei desitjava la  mort de Belerofont, i pensava que l'heroi no aconseguiria sobreviure al seu combat contra la Quimera.

Belerofont comptava amb l'ajuda de Pegàs, el cèlebre cavall amb ales. Aquest, com que volava tan ràpidament, va fer impossible a la Quimera poder atrapar-lo i aquesta va cansar-se molt després d'una estona. Quan ja no tenia energia, Belerofont va donar-li un cop amb la seva llança i va acabar amb ella sense cap esforç.

A continuació es troba un vídeo que explica el mite:


Duna Garcés
1r batx

Comentaris

Lídia Poyato ha dit…
Molt interessant, havia sentit a parlar de la Quimera però mai havia escoltat la seva història. Deixem dir una curiositat, i és que algunes criatures molt famoses com l'Esfinx o el Lleó de Nemea eren germans d'aquesta bestia. També ho eren el ca Cèrber i l'Ortre.
najlae.amazian ha dit…
Molt interessant, no n'havia arribat a sentir mai sobre aquesta bèstia. H estat molt ben explicat, però quins van ser els motius pels quals el fill del rei desitjava la mort de Belerofont?
Clàudia Dot ha dit…
Una entrada molt interessant.
Una curiositat que podem afegir és que, deixant de banda la mitologia, li han posat el nom de Quimera a un peix.
Maria Pou ha dit…
Una entrada molt interessant, tot hi així tinc un dubte: quin és el motiu de que la quimera tingui l'aspecte que té i no un altre?

Entrades populars d'aquest blog

LES CIUTATS ROMANES

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

EL MITE D'ORFEU I EURÍDICE