12 de febrer del 2021

MEDUSA

Medusa és un dels personatges més coneguts de la mitologia grega. 

El cap de medusa, Caravaggio

Era una de les gorgones i els seus pares eren Forcis i Ceto. Però medusa tenia una característica que la diferenciava de les seves germanes (Esteno i Euríale), ja que era la més bella i la única mortal.

El què molta gen no sap sobre medusa, és que medusa no sempre va tenir aquesta aparença terrorífica, i abans de això era una dona amb molta bellesa. Era tant bella que fins i tot Posidó es va fixar en ella, la volia per ell i un dia la va violar al temple d'Atena, cosa que va provocar rivalitat entre Posidó i Atena.

Atena es va enfadar tant per el que va passar al seu temple, que va decidir castigar a medusa, canviant-li el seu cabell per serps i maleint-la fent que convertís en pedra a tothom qui mirés.

No es sabia del tot el lloc exacte on vivia medusa amb les seves germanes, ja que era un secret guardat per les Grees. Hesíode va ser el primer en escriure sobre on vivien les gorgones, i creia que vivien en una illa situada als extrems occidentals del món a prop de la illa d'Hespèrides. Tot i que més tard els escriptors van dir escriure que les gorgones vivien a Líbia.

Representació d'una gorgona, segle Vl a.C

Avui en dia, una de les raons per les quals medusa és tant famosa, és per com va morir.

Ja que el rei Polidectes, que es volia desfer de Perseu per quedar-se sol amb la seva mare, el va enviar a la missió impossible de matar a medusa i portar-l el seu cap. I com que medusa era l'única gorgona mortal, va aconseguir matar-la mentre les seves germanes dormien.

Perseu amb el cap de medusa, Benbenuto Cellini

Quan medusa va ser decapitada per Perseu, li van sortir dos descendents de la seva ferida del coll. Aquests dos fills eren Pegàs i Crisàor (que més tard es va convertir en el rei de Ibèria)

A continuació us deixo un vídeo on explica la història de medusa:


Clàudia Dot
4t ESO

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Una entrada molt ben explicada, deixa'm afegir que els poders de Pegàs no van passar desapercebuts pel fill del rei Glauc de Corint, Belerofont, que va voler capturar-lo durant molt temps, fins que Atenea li donà una brida d'or per domar-lo. Quan ho va fer va voler convertir-se en un déu, però Zeus per impedir-ho va enviar a un insecte perquè piqués a Pegàs, de manera que va tirar a Belerofont. Finalment, Zeus va fer portador del llamp i del tro a Pegàs i va fer que conduís el carro d'Atenea i el va convertir en una constel·lació.

Anònim ha dit...

Molt interessant. Deixem afegir una curiositat i és que, un cop Medusa va ser decapitada els seus poders encara funcionaven. En saber això Perseu va decidir entregar-li el cap decapitat a Atena, i aquesta el va utilitzar com a arma.

Anònim ha dit...

Bona feina! Una entrada realment interessant. Segons pel que he trobat es diu que a base de la seva mort, es va crear un exèrcit en contra de Perseu, ja que Medusa era reina d'un territori per la zona del llac Tritònide.

Guillem Vivet ha dit...

Molt ben explicada, medusa es bastant famosa, jo crec que gairabé tothom sap alguna cosa sobre el tema de la petrificació, o sobre algun tema relacionat amb ella.
Molt bon treball!

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts