11 de febrer del 2021

AQUIL•LES

Aquil·les o Equil·leu és un dels herois mes famosos de la mitologia grega i participa en la guerra de Troia i a La Ilíada d’Homer.
Aquil·les se’l considera un heroi en la guerra disputada contra Troia. Ell mata a molts soldats de l'exèrcit Troià. Gràcies a ell i a Ulisses els grecs van poder guanyar la guerra i ho van fer de una manera inoblidable.

La seva mare Tetis, va ser qui va fer a Aquil·les tant fort, que fins i tot deien que era immortal. Tetis va agafar Aquil·les i el va portar a un llac, un llac preciós, on la mare va agafar al fill per el peu i tota l’altre part del cos menys el peu va quedar submergit per l’aigua del llac. Un cop la mare va treure al nen de l’aigua, no havia canviat en res. Més endavant en la història de la guerra de Troia i Grècia es descobreix que aquell llac on Aquil·les va ser banyat de petit feia a la gent molt forta i immortal. El llac els feia tornar imparables, un llac que tenia un poder inimaginable, però el peu que no va quedar cobert per l’aigua del llac va fer vulnerable Aquil·les. 

Recordem que Paris mata Aquil·les amb una fletxa al peu, el peu que no va quedar submergit quan la mare el va banyar en aquell llac tan curiós, a la part del peu anomenada el tendó d’Aquil·les.

Guillem Vivet

4t ESO

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt interessant!Voldria afegir que, després de la seva mort i per la seva popularment reconeguda traça amb les armes, molts guerrers van desitjar que les armes d'Aquil·les els fossin entregades a ells. Entre ells estava Àyax, considerat el segon millor guerrer després d'Aquil·les. Per aquesta raó, Àyax estava convençut que ell seria el pròxim propietari de les cobdiciades armes. Quan van ser entregades a Ulises, va intentar matar tot el seu exèrcit com a venjança. Atenea va fer-li pensar que unes ovelles eren els guerrers que volia matar, i al dia següent, en veure tot el ramat mort va pensar en el que podria haver fet i va suïcidar-se.

Anònim ha dit...

Gran feina! Voldria afegir que la part del seu cos en la qual no va estar submergida per l'aigua del llac, era perquè la seva mare l'aguantava per submergir-lo.

Anònim ha dit...

Una entrada molt interessant.
Però deixam afegir que hi han dos versions diferents de com Aquil·les s'havia tornat invencible, una és la que has explicat en aquesta entrada, i l'altre explica que la seva mare Tetis el posava al foc per cremar les parts mortals del seu cos i després untava a Aquil·les amb ambrosia, però va ser interrompuda per Peleu, que li va prendre l'infant de les mans i Aquil·les es va quedar amb el taló carbonitzat

Anònim ha dit...

Molt interessant, deixem afegir que la raó per la que Tetis va submergir a Aquil·les en aquell llac era perquè, com ja sabia que seria un gran heroi, volia fer-lo encara més poderós. Per fer-ho es va donar que l'únic que podia fer era fer-lo immortal, i va utilitzar el llac per aconseguir-ho.

Anònim ha dit...

Està molt bé l'entrada. Només vull comentar que el llac on la mare d'Aquil·les va submergir el seu fill es diu Estix o Estígia, que significa "odiar".

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts