19 de maig del 2023

LES PLAYLISTS DELS DÉUS PART II

Aquesta entrada és una segona part de La Playlist dels déus, si no te l'has llegit, et recomano que ho facis abans de llegir aquesta.

Atena:

Atena és la deessa de la saviesa i l'artesania, però també de la guerra i l'estratègia, una combinació si més no curiosa, que la converteix en algú que fa les coses premeditadament, que pensa en tots els possibles factors i conseqüències. Atena, en la meva opinió, escoltaria una playlist de títol similar a Pov: You're the Mastermind, una playlist amb cançons d'artistes com Miley Cyrus, Shakira o SZA. El seu gènere més escoltat seria el pop, i la seva cançó més escoltada seria Kings and Queens d'Ava Max, cançó d'empoderament femení, amb la qual s'identifica, ja que en ser la deessa de la guerra, ha de conviure amb molts homes.

Kings and Queens, Ava Max


Hera és una deessa gelosa i venjativa, coneguda per venjar-se de les amants de Zeus, de fet, gairebé totes les seves aparicions actives en mites són per venjar-se de les amants del seu marit. La seva playlist tindria de nom Expose him i comptaria amb qualsevol cançó que parli sobre engany, gelosia i mentides, per tant, trobaríem artistes com Ashniko, Lizzo o Lana del Rey, no tindria un gènere preferit massa marcat, escoltaria una mica de tot. La seva cançó mes escoltada seria Better than Revenge de Taylor Swift, ja que parla sobren venjar-se de la noia amb la que li va posar les banyes la seva ex-parella.

Better than Revenge, de Taylor Swift



Artemisa és la deessa de la caça i la pesca, podríem fins i tot considerar-la una deessa rural. Una altra de les dades importants d'Artemisa és la seva tràgica historia d'amor amb Orió que, a causa dels rumors que van arribar a Apol·lo, va ser mort per la seva pròpia enamorada. Si ajuntem la ruralitat que caracteritza Artemisa amb la seva dolorosa situació amorosa, trobem que el seu gènere preferit seria el country en la seva versió més trista. A la seva playlist de referència, anomenada Heal a broken heart  trobaríem cantants com Kacey Musgraves, Dolly Parton o Wanda Jackson. La seva cançó més escoltada seria Die  from a Broken Heart de Maddie & Tae, ja que s'identifica amb la lletra de la cançó i gaudeix del ritme de balada country que té.

Die from a Broken Heart de Maddie & Tae

Els déus són identificables amb la música, però la música també pren referències dels déus. Només fa falta buscar el nom d'un personatge mitològic per trobar una cançó dedicada a aquest.

Arnau Giner
1r Batx

6 comentaris:

Maria Pey ha dit...

Entrada molt interessant, sobre tot per les descripcions i la justificació de la tria per cada cançó. Si fos per mi, però, Hera crec que escoltaria música rock o fins i tot heavy, per mostrar la seva gran ira i sed de venjança.

Laura Font ha dit...

Entrada molt interesant, mai havia parat a pensar en quina múcica escoltarien les divinitats gregues, però crec que està molt ben relaciona't i justificat les eleccions. També penso que està molt completa, ja que dius el nom de la playlist, l'estil musical i la cançó més escoltada. M'encantaria veure una part tres sobre aquest tema i així conèixer més els deus i deesses.

Maria Vasileva ha dit...

Molt bona entrada. Igual que la primera part, aquesta segona, m'ha semblat molt interessant i m'ha agradat molt. M'agraden molt aquest tipus d'entrades, ja que avui a dia a tothom li agrada la música i podem veure clar com tot, contant la música, es pot relacionar amb la mitologia i els seus déus. Em semblen perfectes les eleccions que has fet per cada deessa i el bé que coincideixen. Si em deixes fer una aportació, diria que una altra cançó que crec que escoltaria Hera, seria la cançó de Beyoncé, que es diu "Hold Up" i parla de la infidelitat. Bona feina.

Gina Rodrigo ha dit...

Bona entrada! Crec que Hera seria molt fan de la Taylor i les seves cançons venjatives. Apol·lo seria fan dels the Doors.

Irene Altés ha dit...

Després de llegir la primera part de l'entrada de les "playlists" dels déus, no m'he pogut estar de llegir aquesta! Altra vegada trobo que les has encertat totes. Amb la interpretació que has fet de Hera, he pensat de seguida en les últimes cançons de la Shakira parlant de la ruptura amb el seu ex després de que l'enganyés, realment m'han donat unes "vibes" molt semblants, així que crec que Hera també se l'escoltaria. He pensat que Hefest, a causa de que se'l coneix com un déu lleig, rebutjat per sa mare de petit i després enganyat per la seva dona Afrodita, crec que escoltaria música trista per alleujar la sensació de no ser volgut. La seva playlist més escoltada estaria plena de caçons de Natos y Waor, Ayaz y Prok i Arce.

Bassma Boukilou ha dit...

Bona entrada! Hem sembla molt interesant que es poguí relacionar els déus amb música "d'avui en dia" i m'ha semblat molt interesant la justificació de que perquè relaciones el deu amb la musica que ha triat i tot se sentit.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts