ELS VÍDEOJOCS I LA MITOLOGIA

Des de fa uns anys les consoles són furor i per conseqüència els vídeojocs també, hi ha centenars de tipus de jocs, des de uns sobre aventures fins a uns altres sobre guerres i zombis. Segurament en coneixeu molts, però sabíeu que n'hi ha uns quants basats en la mitologia grega? Aquí us en parlaré d'uns quants.


Aquest joc tracta sobre Kratos, un guerrer semidéu espartà que quan va vendre la seva ànima a Ares per poder acabar amb tots els seus enemics, va acabar matant la seva filla i la seva dona a causa de que Ares el va tornar boig. Per incomplir el seu tractat, Kratos es va venjar d'Ares, Zeus, i els altres déus de l'Olimp. Ara viu amb el seu fill Atreu al món dels déus Nòrdics, Midgard, on hi habiten guerrers i monstres horribles. L'objectiu de Kratos és protegir i ensenyar al seu fill les responsabilitats i perills que comporta ser un deu. El videojoc és una saga que consta de 8 parts o capítols.




Aquest joc té lloc a Grècia durant la Guerra del Peloponès, més o menys fa una 2.400 anys, al 431 aC. Va sobre Alexios o Kassandra. Tots dos són espartans i descendents de Leonidas, són rebutjats per la seva família, i  per això són obligats a emprendre un viatge que comencen essent mercenaris i acaben essent herois llegendaris. Durant aquest viatge també descobriran respostes i solucions respecte als problemes familiars que tenen.
El jugador té l'oportunitat de decidir si vol que el/la protagonista lluiti amb Atenes o Esparta a la Guerra del Peloponès.  






Aquest es un videojoc de masmorres que ens situa a l'infern, d'on Zagreu, fill d'Hades i Persèfone, vol escapar per obtenir el seu lloc a l'Olimp. Així doncs, Zagreu haurà de superar diversos nivells per poder-ho aconseguir, com per exemple: el Tàrtar, Grècia, Caos, i alguns altres. No hi ha massa història o argument d'aquest joc, però al 2020 va ser nominat al millor vídeojoc de l'any per la producció i els bons gràfics que té.







El vídeojoc Titan Quest ens situa a l'Antiga Grècia, Egipte i Àsia, però amb la curiositat que els Titans s'han escapat de la seva eterna presó i estan causant perills a la terra. Per aquest motiu es necessita un heroi que salvi la humanitat. El joc ens inicia a Helos on uns titans estan destruint els cultius de tota la vila. La missió del protagonista aquí és ajudar uns guerrers a lluitar contra els titans. Aquest és un clar exemple del tipus de missions i objectius que tindrà el jugador, amb tots tipus de monstres mitològics i a llocs com les Piràmides.


Total War Troy està basat en l'Iliada d'Homer, i per tant ens porta a la Grècia Clàssica de l'Edat de Bronze, a l'època de la Guerra de Troia. Aqui veurem com Paris de Troia i Helena d'Esparta s'escapen junts, encara que en altres versions és un rapte. D'aquesta manera els aqueus declaren la guerra als troians. Aquest joc va principalment de batalles en les quals pots controlar des d'un minotaure fins a un soldat aqueu. 






Aquests són alguns dels centenars de jocs que hi ha basats en la mitologia. Si us hi fixeu bé, us adonareu que segurament en molts dels jocs que més us agraden hi ha influència de la mitologia grega i no ho sabíeu. Si us ha semblat interessant aquí hi ha uns quants jocs més: 





Angie Soto
4t ESO

Comentaris

kawtar el mouden ha dit…
Bona entrada! M'agrada molt veure entrades com aquestes, ja que les trobo molt interessants. Una entrada bastant curiosa i em sembla molt fort que els vídeojocs de avui en dia tinguin coses en comú amb la mitologia.
Bona entradaa!!!
Marc Gómez ha dit…
Bona entrada! Aquest é un altre exemple de com l'antiga Grècia ha inspirat a moltíssimes companyies de videojocs. I no només videojocs, sinó també marques de roba, expressions del dia a dia, noms de plantes, etc.
Irene Altés ha dit…
Una entrada molt original. Es veu com aquests jocs busquen històries atractives pel jugadors i per això barregen històries de diferents mites grecs. El primer videojoc, per exemple, barreja el semidéu Cratos amb la història d'Hèracles, quan es torna boig i mata a la seva família. El segon videojoc agafa la història de l'Odissea i la barreja amb la guerra d'Esparta. Es veu com la mitologia grega és un tema que realment atrau molt i a partir de la qual es poden crear relats per a tot tipus de coses.
Maria Pey ha dit…
Una entrada molt interessant. M'agradaria comentar, com a curiositat, que la franquícia d'Assassins Creed és ja molt popular per portar a videojocs aspectes mitològics, ho podem veure al Odyssey o ara bé al Origins que ens parla de l'època egipcia, o al Valhalla parlant-nos de l'època vikinga. M'agrada destacar aquesta franquicia perqué a més es barreja història, per exemple, al Odyssey podem veure i jugar a la Batalla de les Termopiles i som testimonis de la plaga d'Atenes. Molt bona entrada!
MANAL BOUKILOU ha dit…
Em sembla realment molt interessant i original com relaciones la mitologia amb els videojocs, ja que podem veure com la mitologia Grega no només ho podem relacionar amb històries, sinó que amb moltes més coses.
Maria Vasileva ha dit…
Bona entrada. M'agraden molt aquest tipus d'entrades perquè podem veure com la mitologia ha influït i ha creat moltes de les coses que avui en dia utilitzem diàriament i que probablement no sabíem. L'entrada s'ha fet molt interessant per mi, perquè alguns dels jocs els coneixia i m'ha sorprès. Bona feina.

Entrades populars d'aquest blog

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES