Atena és la deessa de la saviesa i l'artesania, però també de la guerra i l'estratègia, una combinació si més no curiosa, que la converteix en algú que fa les coses premeditadament, que pensa en tots els possibles factors i conseqüències. Atena, en la meva opinió, escoltaria una playlist de títol similar a Pov: You're the Mastermind, una playlist amb cançons d'artistes com Miley Cyrus, Shakira o SZA. El seu gènere més escoltat seria el pop, i la seva cançó més escoltada seria Kings and Queens d'Ava Max, cançó d'empoderament femení, amb la qual s'identifica, ja que en ser la deessa de la guerra, ha de conviure amb molts homes.
Hera és una deessa gelosa i venjativa, coneguda per venjar-se de les amants de Zeus, de fet, gairebé totes les seves aparicions actives en mites són per venjar-se de les amants del seu marit. La seva playlist tindria de nom Expose him i comptaria amb qualsevol cançó que parli sobre engany, gelosia i mentides, per tant, trobaríem artistes com Ashniko, Lizzo o Lana del Rey, no tindria un gènere preferit massa marcat, escoltaria una mica de tot. La seva cançó mes escoltada seria Better than Revenge de Taylor Swift, ja que parla sobren venjar-se de la noia amb la que li va posar les banyes la seva ex-parella.
Artemisa és la deessa de la caça i la pesca, podríem fins i tot considerar-la una deessa rural. Una altra de les dades importants d'Artemisa és la seva tràgica historia d'amor amb Orió que, a causa dels rumors que van arribar a Apol·lo, va ser mort per la seva pròpia enamorada. Si ajuntem la ruralitat que caracteritza Artemisa amb la seva dolorosa situació amorosa, trobem que el seu gènere preferit seria el country en la seva versió més trista. A la seva playlist de referència, anomenada Heal a broken heart trobaríem cantants com Kacey Musgraves, Dolly Parton o Wanda Jackson. La seva cançó més escoltada seria Die from a Broken Heart de Maddie & Tae, ja que s'identifica amb la lletra de la cançó i gaudeix del ritme de balada country que té.
Die from a Broken Heart de Maddie & Tae
Els déus són identificables amb la música, però la música també pren referències dels déus. Només fa falta buscar el nom d'un personatge mitològic per trobar una cançó dedicada a aquest.
Entrada molt interessant, sobre tot per les descripcions i la justificació de la tria per cada cançó. Si fos per mi, però, Hera crec que escoltaria música rock o fins i tot heavy, per mostrar la seva gran ira i sed de venjança.
Entrada molt interesant, mai havia parat a pensar en quina múcica escoltarien les divinitats gregues, però crec que està molt ben relaciona't i justificat les eleccions. També penso que està molt completa, ja que dius el nom de la playlist, l'estil musical i la cançó més escoltada. M'encantaria veure una part tres sobre aquest tema i així conèixer més els deus i deesses.
Molt bona entrada. Igual que la primera part, aquesta segona, m'ha semblat molt interessant i m'ha agradat molt. M'agraden molt aquest tipus d'entrades, ja que avui a dia a tothom li agrada la música i podem veure clar com tot, contant la música, es pot relacionar amb la mitologia i els seus déus. Em semblen perfectes les eleccions que has fet per cada deessa i el bé que coincideixen. Si em deixes fer una aportació, diria que una altra cançó que crec que escoltaria Hera, seria la cançó de Beyoncé, que es diu "Hold Up" i parla de la infidelitat. Bona feina.
Després de llegir la primera part de l'entrada de les "playlists" dels déus, no m'he pogut estar de llegir aquesta! Altra vegada trobo que les has encertat totes. Amb la interpretació que has fet de Hera, he pensat de seguida en les últimes cançons de la Shakira parlant de la ruptura amb el seu ex després de que l'enganyés, realment m'han donat unes "vibes" molt semblants, així que crec que Hera també se l'escoltaria. He pensat que Hefest, a causa de que se'l coneix com un déu lleig, rebutjat per sa mare de petit i després enganyat per la seva dona Afrodita, crec que escoltaria música trista per alleujar la sensació de no ser volgut. La seva playlist més escoltada estaria plena de caçons de Natos y Waor, Ayaz y Prok i Arce.
Bona entrada! Hem sembla molt interesant que es poguí relacionar els déus amb música "d'avui en dia" i m'ha semblat molt interesant la justificació de que perquè relaciones el deu amb la musica que ha triat i tot se sentit.
La societat romana, era similar a la grega ja que també es dividia en parts. Aquesta societat es basava en el naixement i en la riquesa de la persona o familiar. La primera classe de persona que hi havia eren els ciutadans però a diferencia de la societat grega aquí hi ha subgrups, dintre dels ciutadans els subgrups són: Patricis : Els patricis eren els descendent dels fundadors de la ciutat, aquest grup era el representant de l'aristocràcia en la societat, a part de ser els referents en la societat, tenien uns privilegis polítics, econòmics i socials i no pagaven impostos. També tenien moltes terres on hi treballen pagesos. Plebeus : Els plebeus eren els descendents de les primeres famiílies que havien anat a Roma a viure-hi. Aquests plebeus al principi no tenien cap poder ni drets ni deures, ni tan sols podien casar-se amb un patrici. Després de molts intents, però, van aconseguir una mica d'igualtat, ja que van passar a tenir drets i deur...
Les cases romanes més luxoses unifamiliars es deien domus . Eren d'una sola planta i estaven orientades cap a l'interior, gairebé sense finestres i al voltant d'un pati central, l' atrium . Domus romana Les cases oferien tota mena de comoditats, incloent calefacció. A l'entrada hi havia un vestíbul. D'aquí es passava a l'anterior, a l' atrium , que consistia en un pati interior cobert amb una obertura al centre anomenada compluvium que deixava entrar l'aigua de pluja. Aquesta aigua queia en un petit estany anomenat impluvium . A l' atrium donaven les diferents habitacions de la casa: dormitori ( cubiculum ), menjador ( triclinium ), cuina ( culina ) , i recintes laterals ( alae ). Atrium Maqueta d'una domus romana Per influència grega es va construir el tablinum , el despatx del pater familias, en què solia rebre als seus clients. També darrere de l' atrium es va construir un pati major envoltat...
L'època hel·lenística, amb la formació de l'Imperi Alexandre dues tradicions artístiques molt diferents, l'oriental i la clàssica, havien entrat en contacte donant origen a una nova manera de concebre l'art l'escultura: L'Hel·lenisme. Amb l'Hel·lenisme els ideals clàssics de bellesa, harmonia, serenitat i equilibri són abandonats en favor de la tensió, el moviment i una expressivitat extrema. Els rostres dels personatges es mostraven una gran expressivitat mostrant sentiment de patiment i passió. Les representacions continuaven sent naturalistes, però van abandonar l'idealisme en favor d'un major realisme. També va aparèixer nous temes com la vellesa, la infància, la quotidianitat, el dolor o la mort. Gal moribund També va aparèixer la representació de grups escultòrics amb composicions complexes que presenten un gran dinamisme expressivitat . Bou farnesi s.II a.C. Amb l'Hel·lenisme Atenes perd protagonisme com a centre cultu...
Comentaris