DÉUS I DEESSES GRECOROMANES COM A CELEBRITIES

Els déus i deesses grecoromanes son un l'apartat estrella, és a dir, el mes conegut, de la mitologia, però, quines estrelles del mon modern serien aquestes celebrities de l'època antiga.

Atena com a Taylor Swift:

Atena és un personatge observador, pensador i racional. És una deessa autosuficient i autònoma que vol comprendre les coses. Tot i això és venjativa i té poques habilitats socials. Tot i que Taylor Swift no compleix aquesta última característica, sí que compleix les altres. És una persona observadora, coneguda com una de les estrategues més grans a l'hora d'amagar pistes per nous llançaments musicals, i sí que és venjativa, com es pot veure a la cançó Bad Blood que dedica a Katy Perry després d'un conflicte entre les dues.

Bad Blood de Taylor Swift

Afrodita com a Shakira:


Afrodita és coneguda per la seva bellesa increïble, la seva luxúria, arrogància i la seva maldat amagada sota capes de preciositat exterior. Afrodita és la deessa de l'amor, i això més la atracció física que generava a molts déus, dona com a resultat que gairebé tothom s'enamorés d'ella, generant rumors tant certs com falsos entre la gent. Shakira és coneguda pel seu famós ball de malucs, va ser model durant un temps, compta amb cançons a la seva discografia que parlen amb un to luxuriós, i sempre ha estat envoltada de rumors sobre si enganyava a la seva parella (al final a la que han enganyat es a ella), a més, a cançons com Suerte (Whenever, Wherever) es mostra, segons la crítica masclista de quan va sortir la cançó, de forma arrogant ja que afirma que ella es troba bella.


Suerte (Whenever, Wherever) de Shakira

Apol·lo com a Lady Gaga:

La raó per la qual Apol·lo i la cantant estatunidenca s'assemblen és realment poc rebuscada. Apol·lo és la representació LGBTIQ+ als deus olímpics, i ja a l'època moderna s'ha agafat com un referent tant bisexual com de la comunitat queer en general. Això es deu a que el déu va tenir afers tant amb dones com amb homes. Lady Gaga és considerada també una icona bisexual. L'artista realment és la icona LGBTIQ+ més gran, ja que va ser l'autora d'un dels himnes d'aquesta, la cançó Born This Way que parla de l'acceptació de tots els col·lectius, i que realment és igual d'on vinguis, tots som persones iguals. 

Born This Way de Lady Gaga

Realment es fàcil comparar déus amb persones que coneixem, per això, aquí adjunto un vídeo d'informació sobre els déus perquè extreguis les teves pròpies conclusions.


Arnau Giner
4t ESO

Comentaris

Laura Font ha dit…
És una entrada molt original i divertida, relaciona molt bé el mites amb coses tant actuals com són les celebrites. Algo a destacar d'aquesta entrada és l'originalitat d'escriure cada una de les celebrites amb característiques de deesses trobo que cada celebritie compleix a la perfecció els adjectius que se les otorga. L'únic que trobo a faltar es una mica més de varietat dintre de les celebrites, posar altres professions a part de la de cantant, i també relacionar-ho amb deus i celebrites masculins.
kawtar el mouden ha dit…
M'ha encantat la teva entrada, es molt interessant, s'entén perfectament i divertida. Gracies a la teva entrada ara se més coses sobre aquest tres déus i deesses grecoromanes com a celebrities. M'ha agradat molt els exemples de músiques que has posat i m'he sorprès quan he llegit que apol·lo és la representació de LGBTIQ+ perquè no ho sabia. És una bona entrada.
Gina Rodrigo ha dit…
Molt bona entrada! Crec que és interessant intentar aplicar d'alguna manera el món clàssic a l'actualitat. Tot i que si em permets fer una aportació Lana del Rey seria Persèfone sense cap mena de dubte.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES