9 de juny de 2022

CLEÒPATRA

Cleòpatra Filopátor Nea Thea va néixer el 69 aC i va morir l'any 31aC,ella era molt coneguda i els seus enemics la nombraven la vivora del riu Nil, ella era molt intel·ligent ja que savia parlar 7 idiomes sense problemes, ella mateixa deia que era la reencarnació de una deessa egípcia nombrada Isis, que era sobrenatural ja que segons la religió de l'antiga Egipte, ella era una maga ja que va ressuscitar el seu marit Osiris que era el deu dels morts i va salvar Horus que va ser apunt  de ser assassinat pel seu pare, el déu Set.

    Cleòpatra, Reni Guido

Ella va ser nombrada reina quan tenia 18 anys a causa de el testament del seu pare, també va fer portar el seu pare un vigilant perquè es fes realitat el seu testament ja que també posava que ella s'avia de casar amb el seu germà Ptolomeu XIII.

Octavi era el que manava en aquella època, i per demostrar que era superior a ella tenia un pla que tractava d'acusar de delictes molt greus a Cleòpatra, fer-la presonera per als delictes comesos i, en veure-ho els habitants de l'imperi, Cleòpatra hagués caigut tan baix que ell tindria més prestigi.

Quan ella va veure que el pla d'Octavi es portava a terme, va decidir treure's la vida a partir del verí d'una cobra egípcia.

Julià Pagespetit Pla
4t ESO

LA BELLESA A L'ANTIGA GRÈCIA

Els cànons de bellesa són tot allò que com a societat hem considerat "agradablement estètic" i depèn de lloc i l'època varien....