5 de desembre del 2011

GLADIATOR

Som els alumnes de Cinema de Clàssics de segon. I fem aquesta entrada al bloc per explicar-vos en què consisteix el treball que hem dut a terme durant aquests darrers mesos. El treball és una recerca d'informació sobre la civilització romana agafant com a punt de partida la pel·lícula Gladiator. 


Hem tractat diversos aspectes, com ara l'argument de la pel·lícula, el món dels gladiadors, els ritus romans, el context històric de la pel·lícula, els fets reals i ficticis de Gladiator, entre altres. Aquest treball l'hem fet en grups de tres.


En aquesta entrada explicarem el resum i la caracterització dels personatges i us presentarem el prezi d'un dels grups. La resta de temes els presentarem en una altra entrada.


Màxim, el protagonista de la pel·lícula

Fitxa tècnica:

Títol: Gladiator

Director: Rodley Scott

Productor: David Franzoni, Branko Lusting, Douglas Wick Laurie, McDonald i Water F. Parkes

Any en què s'ha fet la pel·lícula: 2000

Repartiment: Russell Crowe (Màxim) Joaquin Phoenix (Còmode) Comie Nielseu (Lucilla)



Resum de la pel·lícula:

Aquesta pel·lícula tracta de la història d'un general romà anomenat Màxim, el qual és íntim amic de l'emperador Marc Aureli. Aquest li ofereix ser el seu successor, però Còmode, fill de l'emperador, gelós per la seva decisió l'assassina i seguidament ordena l'execució del protagonista. Màxim sobreviu però la seva família no té tanta sort.


Després de ser convertit en esclau és comprat per Pròxim, un comerciant, el qual fa lluitar Màxim com a gladiador a Roma. Allà guanya popularitat. Còmode busca la seva mort fins arribar a lluitar al Colisseu de Roma contra Màxim. Seguidament de la mort de Còmode, Màxim cau a terra i el poder de Roma torna al poble.

Caracterització dels personatges:

Màxim:Un general de l'antiga Roma. Es coneix la seva valentia,poder, força i honor.Alt i musculós, de pell morena cabell i ulls castanys. La seva educació és una altra característica.


Màxim a la pel·lícula de Gladiator.

Lucilla: filla de Marc Aureli i germana de Còmode. És una dona intel·ligent, forta i segura. Alta, prima, pell clareta, ulls clars i cabell fosc.

Lucilla a la pel·lícula Gladiator

Marc Aureli: antic emperador de Roma, un home savi, amable, misericordiós i únic. Una persona vella prima, amb ulls clars i barba.


Marc Aureli en la pel·lícula Gladiator

Còmode: és un home ambiciós, gelós, covard. Físicament és un home de pell pàl·lida poc corpulent amb cabell fosc i ulls clars.

Còmode a la pel·lícula de Gladiator


Aquest és el prezi que ha preparat un dels grups de treball.



8 comentaris:

M.Barrera ha dit...

Ens ha sortit una bona entrada per ser la primera, no creieu? Ens ha sortit molt bé i estic satisfeta amb el treball! La segona part del treball està penjada o no ?

Xènia Cubí ha dit...

Eiii!! Fantàstica l'entrada! Ha quedat molt rebé!! M'agrada com a quedat el prezi, i el resum de la pel·lícula està molt ben explicat! :)

Artur Bossy ha dit...

Aquesta pel·lícula ja l'havia vista!!!! Molt ben feta aquesta fitxa tècnica amb el resum de la peli i la descripció dels personatges. Bona entrada!

Aina ha dit...

Aquesta pel·lícula sempre m'ha agradat moltisim, la vaig veure quan la van estrenar (encara que era molt petita) i mai me cansat de veurela. Bona entrada!

Mireia Cutura ha dit...

Una gran pel·lícula! A més explica com era la vida romana, i d'aquesta manera podem conèixer altres trets característics d'ells.
Bona feina!

Joan Giralt ha dit...

Qui no ha vist Gladiator algun cop? Per ser la vostra primera entrada està molt bé. Esperu que us hagi agaradat la pel·lícula.

Carla Moreno Corral ha dit...

aquesta entrada noesta pas malament ja que es la primera que heu fet hi ah vastanta infurmcaió etc

Josep Garcia ha dit...

Espero que la pel·lícula sigui bona, ja que ara nosaltres també la estem veien. Bueno ja em direu que tal.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts